Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Bilar som inte kommer med säkerhetsbälten

Den första amerikanska patentet för säkerhetsbälten utfärdades i 1885 , men säkerhetsbälten var inte obligatoriskt förrän på 1960-talet . Enligt US National Highway Traffic Safety Administration , eller NHTSA , säkerhetsbälten har varit ett viktigt framsteg för säkerheten hos bilar . NHTSA : s statistik visar att bilbälten spara mer än 11.000 liv i bilolyckor varje år . Vissa bilar är dock fortfarande inte har säkerhetsbälten . Klassiska Bilar Till Salu

Vissa bilar är för gamla för att ha säkerhetsbälten . Även säkerhetsbälten var frivilligt , de var inte obligatoriskt . Om en bil är tillverkad före 1965 , kanske den inte har säkerhetsbälten . Det är lagligt att köra dessa bilar i USA , men det rekommenderas inte.
Utländska Bilar Till Salu

De flesta utvecklingsländer inte har lagstiftning om bilbälten . Således bilar i dessa länder ibland inte har säkerhetsbälten . Till exempel , utfärdade Indien den indiska lagen Motor Vehicle 1988 beordrat att bilbälten skall installeras i alla bilar . Men indiska bilar tillverkade under åren före detta mandat inte nödvändigtvis har säkerhetsbälten , och de är fortfarande drivs .
Bärgats Bilar Till Salu

Ibland , ska säkerhetsbältet tas bort från bilar . När bilägare behöver byta bilbälte , kan de gå till en skroten och ta bort en från en bil där . Om bilen är renoverade och sålde sedan , kanske den inte har vissa säkerhetsfunktioner som säkerhetsbälten , enligt Autos.com .

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146844.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.