Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typer av Dimljus

Bil och lastbil dimljus är utformade för att eliminera bländning och förbättrar sikten vid körning, speciellt vid dåligt väder. Vad som skiljer en dimma ljus bortsett från en vanlig körning ljus är den bredare ljusspridning mönster. Den breda ljusbild av dimljus, med en platt cutoff ovanpå, medger föraren att se bättre i dimman. Dimljus finns i olika alternativ med olika nyanser och applikationer. LED Dimljus

LED står för lysdioder. LED dimljus har en lins som utformats för att hålla ljuset låg och strax under ögonhöjd för mötande trafik. De skiljer sig från vanliga glödlampor genom att de inte har en glödtråd att bryta eller bränna ut. LED-lampor varierar i färg, beroende på sådana faktorer som typen av material som används för att göra ljuset. Vibrationer vanligtvis påverkar inte LED dimljus och de använder lite ström och genererar lite värme.
HID Dimljus

HID står för "High Intensity Discharge" och hänvisar till den elektriska laddningen som antänder xenongas inom lampan. HID Xenon lampor inte har en glödtråd. Elektroniskt strömförande gas bildas och upprätthållas mellan två elektroder är vad avger ljuset. Enligt Motor Vehicle Lighting rådet, fördelarna med xenon inkludera ytterligare ljusflöde som gör bredare stråle mönster. I själva verket är upp till 70 procent mer ljus som emitteras jämfört med vanlig halogen. Dessutom, är blå-vit xenon ljus närmare dagsljus jämfört med halogen.
Halogen Dimljus

Halogenlampor är fyllda med en trycksatt halogengas så de bränner ljus och få heta. Vanliga typer av enkel-filament halogenlampor är H1, H2 och H3, och någon av dessa typer kan hittas i en dimma ljus. Vissa lampor, beroende på tillverkare, kan ha en belagd lins kristallglas som avger gult ljus för ökad synlighet jämfört med konventionella dimljus.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146735.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.