Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Fördelar med individuell hjulupphängning

hjulupphängning utvecklades på 1930-talet för att förbättra bil-prestanda genom att varje hjul för att svara självständigt på gupp, hjulspår och väg ojämnheter på ytan, snarare än att montera ett chassi på stela axlar. Stela, eller solid stråle axlar, fungerar bra för stora fordon vid lägre hastigheter, när köregenskaper är inte ett primärt intresse, men mindre, snabbare bilar byggda för prestanda eller passagerare använder krävs en mer flexibel upphängning. Hjulupphängning har fördelar jämfört med fasta uppskov när det gäller hantering och passagerarkomfort. Förbättrad styrning, Hanterings-och Bromsning

en styv upphängning, om ett hjul jogs eller studsar, tiltar hela axel, vilket orsakar den motstående hjulet till spets in eller ut i toppen, inte längre rullar rakt fram , en effekt som kallas "bump styra". Stela axlar är också mindre känsliga på svängar och fordon som transporterar tunga laster är föremål för instabilitet kallas "shimmy", orsakad av krafter översatt över axeln från hjul till hjul. Under hård inbromsning, kan fast upphängning orsaka fordonets front till näsa dyk och twist. Hjulupphängning (IFS) korrigerar eller avsevärt förbättrar alla dessa effekter genom att låta hjulen på samma axel för att svara självständigt på körförhållanden.
Köregenskaper
kvalitet

Ride är ett bekymmer som har utvecklats med vår kultur ökande beroende av bilar för rekreation och pendlare reser. Övergripande åkkomfort, eller hur bekväm en bil känns att åka i eller köra, mäts genom en kombination av faktorer, bland annat buller och vibrationer, översättning av ojämn vägyta till passagerarna, hanterar jämnhet bilens styrning och hur väl en bil och hörn. Hjulupphängning löser några av dessa problem genom att frikoppla framhjulen, vilket förbättrar stabiliteten och skapar isolering mellan fjädring och fordonets chassi.
Storlek och bränsleeffektivitet

Det är svårt att slå en solid axel för styrka och enkelhet, men priset för denna styrka är storlek och vikt. För tunga fordon och de fasta kryssare stål för 1940 och 1950, gjorde en stel axel god design mening. Som personbilar har blivit mindre och mer resultatorienterade, tunga, skrymmande, stela axlar inte längre är praktiskt, särskilt eftersom tyngre fordon bränner mer bränsle. Oberoende framvagnen har utvecklats med modern bil material, skapa lättare, mer flexibla och lyhörda fordon.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146712.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.