Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Colorado Booster Seat lag

Under 2003 genomfördes Colorado tuffare lagar som reglerar säkerheten barnet passagerare (CPS). Förvaltas och finansieras av statliga och federala myndigheter, publicizes CPS Team Colorado och ger råd om lagen. Gruppen hävdar att 90 procent av de bilbarnstolar som de inspekterar felaktigt installerade. Efter lagen är bara det första steget till att hålla ditt barn säkert medan i ett motorfordon. Barn passagerarnas säkerhet Lag

Enligt Colorado lag, skall föraren se till att alla barn sitter fast ordentligt före varje resa. Colorados barnsäkerhetsanordningar lagar gäller barn 15 år och yngre. Individer 15 och äldre styrs av statens bältesverksamhet law.Colorado mandat bältesstolar för barn som är 4 till 5 år gamla och mindre än 55 inches tall. Barn som är 6 till 15 eller 55 inches och högre kan använda ett bilbälte för vuxna. Föräldrar och andra vårdnadshavare skall trygga barn i åldrarna 1 och 3 som väger 20 till 40 pounds i en framåtvänd bilbarnstol. Spädbarn under 1 och mindre än 20 pund måste inta en bakåtvänd babyskydd. Den Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) Priserna Colorado lag barnskydd som "bra", sin topplacering.
Enforcement

CPS Team Colorado noterar att böterna för brott mot statens lag bilbarnstol är ett minimum av $ 58,50. Du kan åberopas för varje ohämmad barn i bilen. Den del av lagen om bältesstolar faller under sekundär verkställighet. Förare måste stoppas för en annan trafikförseelse innan de kan få en stämning för en bälteskudde kränkning. Lagen gäller barn som reser i icke-kommersiella privata och barnomsorg center-drivna fordon.
Betydelse

CPS Team Colorado betonar vikten av korrekt besöksförbud barn att minska risken för skada eller död i ett motorfordon krasch. Mellan 2003 och 2007, konstaterar gruppen att över hälften av de 30 4 - till 7-åringar som dog i motorfordon kraschar inte var korrekt fastspända i bilbarnstolar, bältesstolar eller säkerhetsbälten. För alla barn, födelse till ålder 14, inblandad i bilolyckor under denna period, var mer än 60 procent av de döda antingen inte använder eller inte på rätt sätt med en kvarhållande anordning.
Bälteskudde Specifikt

Även Colorado lagförordnanden bältesstolar tills barnet är 6 år eller 55 inches tall, erbjuder CPS Team Colorado olika råd. De hävdar att det är säkrare att hålla ett barn i en bälteskudde tills han når en höjd av 57 inches. Säkerhetsbälten, enligt CPS Team Colorado, endast bör användas när ett barn kan sitta hela vägen tillbaka mot bilens säte, böj knäna bekvämt i slutet av bilens säte, sitta kvar under en hel resa och när vuxensits bälte korsar axeln mellan halsen och armen och höftbälte är så låg som möjligt. att ta kontakt med låren. Addera Undantag

Colorado tillåter vissa undantag dess CPS lag, däribland bälteskudde bestämmelse. Barn som reser i medicinsk nödsituation, liksom de i kommersiella fordon, till exempel en skolbuss, är undantagna. Om ett barn är minst 4 år gamla och mindre än 55 inches tall och fordonet inte har en axel /knä kombination, kan barnet använda ett höftbälte endast i stället för en bälteskudde.


.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146577.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.