Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Vad händer när ett bränsle Injected bil kör slut på gas?

När du får slut på gas, bilen kommer naturligtvis stall. Dock får du uppleva många fler problem, särskilt om din motor använder bränslespridare, och kan även hitta dig själv i en livshotande situation. Bilen kommer att avstanna

När du får slut på gas, kommer din motor stall. Vissa förare är under intrycket att motorn kommer att ge dem en varningsskylt först, genom sputtring eller skaka stund innan du kör slut på gas, men moderna motorer oftast inte. Chansen finns, kommer din motor plötsligt avstannat.
Du kommer att förlora makten för att styra

Så snart din motor stannar, kommer servostyrning känns mycket tyngre och styra bilen blir mycket svårt, eller till och med omöjligt. Nästan alla moderna fordon är utrustat med servostyrning och det är därför mycket svårt att vrida ratten i bilen i frånvaro av motorns rotation som hjälper dina manövrar.
Bromspedalen kommer att känna mycket tyngre

När motorn stannar, din bromspedalen också kommer att känna mycket tyngre än tidigare. Om du reser på en relativt hög hastighet när du har slut på gas, kan du finna det omöjligt att få bilen att stanna inom ett rimligt avstånd, speciellt vid körning i nedförsbacke.

En ljuspunkt är dock är att dina lampor, radio och vindruta vindrutetorkare ska stanna på. Om du är nyfiken på vilka tillbehör som kommer att fortsätta att arbeta när du får slut på gas, bara få i bilen, vrida om nyckeln halvvägs (då ditt kombiinstrument ska komma till liv) men inte starta motorn. Alla tillbehör som är användbara vid denna tidpunkt kommer att fortsätta att fungera när du får slut på gas och din motor stannar.
Din bränslefiltret kan täppa

Din motor kan lida när du får slut på gas. När du suger upp den sista biten av bränsle från tanken, kommer den tunna sediment på botten av tanken att resa till bränslefiltret och eventuellt täppa den. På grund av detta, kan bilen startar inte när du tanka den.
Dina injektorer kan misslyckas

Du kan skada dina bränslespridare. Som injektorerna köras vid ett högt tryck och temperatur, de behöver konstant bränsleflöde för smörjning och kylning. När en injektor desperat försöker spruta in bränsle men får inget, eftersom det inte finns någon gas kvar i tanken, kan det misslyckas permanent på grund av överhettning.
Håll tillräckligt med gas i tanken

Som ni kan se, slut på gas kan inte bara vara irriterande, men också ganska kostsamt. För att undvika sådana problem, dröj inte köpa gas till sista möjliga stund. Tänk på att uppskatta din exakta körsträcka med återstående gasen i tanken är omöjlig. Även om du har tillräckligt med gas för att köra en mil eller två på en plan väg, kan du stanna lätt går upp eller nedförsbacke som den lite gas i tanken skiftar från den ena sidan till den andra. Så skjut inte din lycka och du kommer inte att behöva betala för nya injektionsmissbrukare.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146539.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.