Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Korrekt Säkerhetsanordningar för bilar

Veta säkerhetsfunktioner som finns på plats i bilen kommer att hålla dig och dina passagerare från allvarliga skador. Ridning i en osäker bil kan leda till skador och dödsfall. Alla tillverkade bilar måste uppfylla vissa säkerhetskrav som införts av dem reglerar bilindustrin att förhindra stämningar i händelse av olyckor som orsakats av defekt säkerhetsutrustning. Interiör Säkerhet

Bilbälten är den första försvarslinjen för bilsäkerhet. När bilarna kommer till plötsliga stopp, är säkerhetsbälten för att låsa passagerare i stället för att hålla dem från att slå i instrumentbrädan eller går genom ett fönster eller vindrutan. Säkerhetsbälten sträcka sig över knät och från axeln till höften för maximal säkerhet.

Krockkuddar är väskor som distribuerar från instrumentbrädan eller dörrar av en bil när en allvarlig inverkan inträffar. Dessa påsar är på plats för att dämpa ditt huvud från att skadas i händelse av en stor kollision. Många bilar kommer med ett sätt att byta krockkuddar på eller av i fall det är ett barn eller mindre vuxen i framsätet för att förhindra airbagen från att skada dem. Vissa bilar är utrustade med passagerare sensorer som kan beräkna en passagerare längd och vikt för korrekt airbagen.

Rattstången i de flesta bilar är konstruerade för att kollapsa vid nedslaget. Denna kollaps hjälper till att förhindra brutna revben så mycket som möjligt. Dessutom är de instrumentpaneler och armstöd av bilar gjorda med stötabsorberande material för att minimera skada. Nackstöden i i bilsäten också syftar till att skydda passagerarna. Huvud-vila design är på plats för att minska risken för whiplash vid nedslaget.
Exteriör Säkerhet

Bil vindrutor är konstruerade för att tåla en stor mängd tryck att hålla dem från sprickbildning kraftigt under regelbunden användning. Vindrutor kommer också utrustad med vindrutetorkare, avfrostning och avimning funktioner. Dessa funktioner hjälper till att maximera förarens sikt vid dåligt väder.

Bromsar och lampor också finns säkerhetsfunktioner för alla bilar. Bromsar tillåter en bil för att komma till ett stopp på ett säkert sätt, medan huvud och svans lampor används för nattetid synlighet. Många bilar har också dimljus installerat för bättre synlighet i dimmigt väder. Däck har ett antal säkerhetsanordningar på plats för att förhindra skador. De är konstruerade för att tåla stora mängder användning samt vara resistent mot blåser ut. Finns på plats för att skydda passagerarna från dörren ibland flygande öppen

dörrlås. Säkerhetslås i baksätet hjälper till att förebygga eventuella barn av misstag öppnar en bildörr när bilen är i rörelse. Det finns också säkerhetsfunktioner i huven och bakluckan. Huvan är låst på plats för att hålla den från att flyga upp och blockera förarens sikt. I bagageutrymmet, de flesta bilar är utrustade med en spak som öppnar bakluckan om du hittar dig själv av misstag låst i bagageutrymmet.
Barnsäkerhet

Hålla spädbarn och barn säkert i bilen är en annan viktig fråga. Med spädbarn, måste de placeras i säkerhet platser, och de måste vara ordentligt säkrade. Dessa platser ska alltid sättas i baksätet. För barn under 20 pounds och mindre än 1 år gamla, bör de bakåtvänt vindrutan. Detta hjälper till att hålla barnet säkert i händelse av en krasch eftersom den distribuerar kraften av kraschen bättre.

För barn mer än 20 pounds men under 40 pounds, kan ett framåtvänt säte användas. Barnet bör vara äldre än 1 år gammal, men att använda framåtvända säten. För de mer än 40 pounds, men lägre än 80 pounds, är en bälteskudde behövs. Barnet kan vara vänd framåt vid denna storleksordning så länge han eller hon är äldre än 1 år gamla.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146351.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.