Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Behöver du en licens för en moped?

Mopeder är liten motor motorcyklar som har utrustats med pedaler. De var utformade för att leverera billig och enkel transport utan de stränga licenskrav av traditionella motorcyklar. Mopeder har utvecklats och förändrats under åren, så har kraven för att driva och licensiera en. Definition av en moped
p Det är verkligen inte en bra universell definition av en moped. De är inte federalt reglerade så att varje stat har rätt att definiera en moped som de finner lämpligt. Majoriteten av stater definierar en moped som ett tvåhjuligt fordon med mindre än 2 hästkrafter eller 50ccs, en toppfart på mindre än 30 mph, och drivs av en automatisk växellåda.
Licenskrav

Varje stat har olika krav för licensiering och drift av en moped så det är bäst att kolla med din lokala DMV för de specifika riktlinjer i ditt tillstånd. Majoriteten av stater kräver att du har ett giltigt körkort, vissa stater kräver ett motorcykelkörkort.
Tidiga Mopeder

Tidiga mopeder ofta haft pedaler utöver till en liten motor så de ansågs motordrivna cyklar. Användarna fick driva dem utan licens. I början av 1970 vissa stater skapade en moped körkort, vilket krävs för en användare att vara 14 år gammal och klara ett skriftligt och körprov. Addera Moped Historia

tidigaste moped går tillbaka till 1912, men det var inte förrän på 1950-talet som de blev populära i Europa. Mopeden har inte slutligen vinna acceptans i USA fram till 1970-talet. Så småningom sjönk efterfrågan och mopeder ersattes med skotern.
Mopeder som samlarobjekt

Sedan nedgången av mopeden ett antal grupper samlare entusiast har poppat upp. Enligt Guinness, tog den största paraden av mopeder rum 2004 i Nederländerna. Paraden inkluderade 674 mopeder.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146304.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.