Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

När började Bälten blir obligatoriska?

Säkerhetsbälten är bland de vanligaste och mest effektiva säkerhetsanordningar som någonsin uppfunnits. Sedan de infördes har säkerhetsbälten räddat otaliga liv och förhindrat många skador. Men gör det obligatoriskt att använda bilbälte har varit en långsam process, eftersom de var skyldiga enligt lag i varje stat vid en annan tidpunkt. Säkerhetsbälten i Bilar Till Salu bälten

Seat började användas redan på 1930-talet. Det var inte förrän på 1960-talet att amerikanska biltillverkare började inklusive säkerhetsbälten i sina bilar. År 1968 den federala regeringen mandat att alla nya bilar inkluderar säkerhetsbälten på alla sittplatser. Idag är alla stater utom New Hampshire har någon form av lag som kräver passagerare att använda bilbälte, även om dessa lagar varierar mycket i termer av när de antogs och hur de tillämpas. Addera New York state

År 1984 blev New York den första staten att kräva användning av säkerhetsbälten enligt lag. Lagen konstaterade att föraren, liksom alla framsätespassagerare, måste använda bilbälte vid alla tidpunkter. Som för baksätespassagerarna, enligt lag endast de minderåriga 10 krävdes att använda bilbälte. Denna typ av lag, i vilken sittposition och ålder åkande bestäms om de var skyldiga att följa, har använts av andra stater som de antagit liknande lagar.
1980-talet

Många stater antagit bilbälte lagar liknande dem som används i New York under slutet av 1980. Om bältesanvändningen i uppdrag, visade statistiken en minskning av trafikdödade, vilket pressade ännu fler stater att lägga säkerhetsbälten lagar. I slutet av 1987, hade flera stater en tvingande lag bilbälte, inklusive Kalifornien, Florida, Indiana och Pennsylvania. I slutet av 1980-talet, hade South Carolina, Virginia, Wyoming och Illinois lagar också.
1990

verka för tvingande lagstiftning säkerhetsbälten fortsatte in i 1990. 1991 Arizona, Arkansas, Rhode Island och Alabama lagt alla en sådan lag. Andra stater som lagt lagar säkerhetsbälten till sina böcker på 1990-talet ingår Delaware 1992, Nebraska 1993 och Massachusetts och Kentucky i 1994. Den sista staten att lägga en tvingande lag bilbälte var Maine i december 1995.
Enforcement

Vissa säkerhetsbälten lagar har förändrats över tiden med avseende på ålder passagerare eller användningen av fasthållningsanordningar för barn sittplatser. Dessutom har många stater gjort sin första bilbälte lagen mer kraftfull genom att utse säkerhetsbältet inte använda en primär brott. Detta innebär att en polis kan stoppa och biljett en förare när en passagerare inte har bilbälte. I andra stater, kan säkerhetsbälten kränkningar endast biljett när fordonet har stoppats för en annan, primär trafikförseelse.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146287.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.