Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Defensiv körteknik

Defensiv körning kräver att förarna ständigt förvänta sig det oväntade, på så sätt undvika eventuella olyckor. Genom att anta defensiv körning tekniker, chaufförer öka deras chanser att undvika allvarliga skador och dödsfall. Defensiv körskicklighet betyda både att ansvara för ditt eget fordon samt förutse rörelserna från varje förare närheten. Pre-Trip Inspection

Försvara mot fara från början genom att inspektera bilen innan avresan. Om, till exempel, är lampan på en blinkers inte fungerar, andra förare har ingen indikation på att du byter körfält och som ett resultat kan krascha in i den bakre delen av bilen. Dessa problem kan undvikas genom att inspektera din bil dagligen.

Börja med ditt ljus. Slå på och kontrollera att ditt huvud och bakljus fungerar. Nästa, testa blinkers. Medan du är där, se till att dina däck inte underinflated. Underinflated däcken kan öka mängden tid som krävs för att bromsa samt orsaka överhettning och slitbaneseparering i vissa fall. Glöm inte att rengöra de smutsiga fönstren också.

Inuti bilen, justera dina speglarna innan du kör. Rensa instrumentbrädan av föremål som kan falla ner på ditt knä och dra uppmärksamheten bort från vägen. Tutet din horn också. Slutligen, spänna fast säkerhetsbältet. Addera inuti bilen

Undvik distraktioner inne i hytten under körning. Talar på din mobiltelefon under körning är farligt, dra över innan du ringer. Placera den CD-skiva i spelaren innan avresan eller be en passagerare att spela discjockey. Även om du kanske älskar låten, dämpa volymen så att du kan höra horn på bilen bredvid dig.

Drive med båda händerna på ratten. Även om du kommer ofta att se förarna nonchalant manövrering sitt fordon med bara en slapp handled på toppen av ratten, kommer det inte ge dig en fördel i situationer där snabba reflexer är nödvändiga.
Utanför bilen

förutse varje möjlig situation som kan uppstå runt dig. Till exempel, om föraren framför dig har signalerat en högersväng, alltid anta att han kommer att ändra sig. Förbered för detta scenario genom att ge mer utrymme mellan dina fordon och rör sig något vänster så att du har mer tid för att undvika en olycka. Extra utrymme mellan andra fordon i allmänhet kommer alltid att lämna dig med mer tid att reagera.

Se upp för blinda fläckar och accelerera eller bromsa om det behövs. Vid passage eller ridning nära andra bilar, kom ihåg att om du inte kan se sina speglar, de sannolikt inte se dig heller.

Drive med trafikrytmen. Alla förstår att köra för fort kan vara farligt, men kör för långsamt också kan utgöra en risk. En långsam förare kan orsaka en flaskhals där andra förare tar risker i ett försök att passera.

Uppmärksam när i närheten av stora lastbilar. Skanna alla dina speglar regelbundet. Om du ser en lastbil ge den en bred kaj. Undvik att köra direkt bakom eller bredvid lastbilar, särskilt på varv där löst gods kan dumpad.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146257.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.