Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hur ska jag bära min Säkerhetsbälte?

Enligt lag, du vet att du ska ha på dig säkerhetsbältet när du är i ett fordon i rörelse. Däremot säger det inte dig hur du ska bära den --- något som är minst lika viktigt, om inte viktigare. Korrekt bilbältesanvändning minskar risken för allvarlig skada för dig i händelse av en olycka. Det är viktigt att veta vad rätt bilbältesanvändning är. Höftbandet

flesta moderna säkerhetsbälten består av två bälten, ett höftbälte och en axelrem. Några klassiska bilar får bara ha ett höftbälte från fabriken. I båda fallen, det finns bara ett sätt att kunna bära ett höftbälte.

Rita midjebältet tätt mot ditt knä. Se till att du sitter rakt upp och är så djupt tillbaka i sätet som du kan få. Dra inte höftbältet upp högre över magen, utan fäst tätt över knät. Se till att bältet är platt och inte vridet, eftersom vändningar i remmen kan orsaka ytterligare skador på kroppen i händelse av en krasch. Med moderna säkerhetsbälten, även när du drar det så tätt som möjligt, har du fortfarande utrymme att röra sig. Tension sensorer i moderna säkerhetsbälten justeras automatiskt för att hålla dig på plats i en olycka, men fram till dess är dessa bälten utformad så att du komfort och rörelsefrihet när du använder dem.

Inte luta din plats medan du kör, eftersom det kan öka chansen att din glider ut från under bältet i händelse av en krasch.
Shoulder Belt

Dra din axelremmen över din axel och ner tätt över bröstet innan säkert fästa den. Utsätt inte den under armen, som din nyckelben är mer troligt än dina revben för att stå upp för en kraft på effekten i händelse av en krasch. Skjut inte skulderbältet bakom dig. Axelbältena är utformade för att förhindra att du glider ut från under knät remmen om en olycka inträffar. Du kanske tror att du kommer att kunna styra dina handlingar, men du kan inte alltid vara - speciellt om du är medvetslös

Kontrollera din axelrem inte har dragits över halsen eller. ansikte, eftersom detta felaktig placering kan orsaka allvarliga skador i händelse av en krasch. Om din bil har en axelrem, bör du alltid bära det tillsammans med din höftbälte. De två banden är konstruerade för att arbeta tillsammans med dina krockkuddar om du är i en olycka. Dina krockkuddar faktiskt kan orsaka dig skada om du är i en olycka och du inte riktigt bär bältet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146244.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.