Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Dödsfall på grund av ej bära bilbälte

Säkerhetsbälten förhindra dödsfall genom att hålla folk inne i sina fordon under kraschar, förhindra dödliga attacker i fordonet och minska riskerna för inre skador. Medan myter existerar föreslår några negativa aspekter av bilbältesanvändningen, nationella säkerhetsbestämmelser tjänstemän säger de till stor del missuppfattningar och att statistiken visar bilbälten räddar liv. Historia

De första säkerhetsbälten placerades i amerikanska bilar på 1900-talet för att hålla folk i bilen på dåliga vägar i stället för att skydda dem i vrak. Bälten installerades i racerbilar på 1920-talet och slutligen i ett par bilar på den öppna marknaden 1950. Fram till 1960-talet, var det bilindustrin oreglerad och säkerhet fick lite uppmärksamhet. År 1966 var den Highway Safety Act och National Trafik och Motor Vehicle Safety Act passerat. Denna lagstiftning gav den federala regeringen befogenhet att reglera bilindustrin. Så småningom blev säkerhetsbälten standardutrustning.
Utskjutningen Förebyggande

Säkerhetsbälten hindra människor från att kastas ut från bilar. Du är 25 gånger mer benägna att dödas eller skadas allvarligt om du kastas från ett fordon, enligt John Hopkins University.
Kollisionskrafter

Säkerhetsbälten minska effekterna av de tre potentiellt dödliga krafter som utlöses under ett vrak, enligt The Prevention Institute. Den första kraften är bilen slår objektet. Det andra är det organ krascha in i insidan av bilen. Den tredje är kroppens organ kolliderar med ben. Ett säkerhetsbälte verkar genom att stoppa kraft av kroppen så att den inte fortsätter att förflytta sig i bilens hastighet före kraschen. Bältet sprider också kraft abrupt stopp över större delar av kroppen, inklusive bäckenet, bröstet och axlarna.
Missuppfattningar

National Safety Council skisserar myter om säkerhetsbälten. En är att ett säkerhetsbälte kan sätta dig i fara om din bil är i brand. Rådet säger att detta inte är en betydande risk eftersom ett bilbälte kan lätt tas bort och kommer inte att förhindra rymning. En annan är att använda bilbälte kommer att göra det svårare att fly om bilen är nedsänkt i vatten. Rådet säger säkerhetsbälten faktiskt hjälpa genom att hålla passageraren på ett ställe, vilket gör det lättare att tvinga öppna en dörr eller ett fönster.
Lagar

Trettio stater har primär säte bälte lagar som tillåter de brottsbekämpande myndigheterna att biljett människor som inte bär säkerhetsbälten oberoende av andra kränkningar. Nitton länder har sekundära lagar, vilket innebär polis kan biljett människor för att inte använda bilbälte endast om de stoppats för en annan eventuell överträdelse. New Hampshire är den enda stat som inte har några lagar bilbälte för vuxna.
Statistik

Om 35.000 människor dör i motorfordon kraschar varje år, och nästan hälften av dem dödsfall kunde ha förhindrats om offren hade slitna säkerhetsbälten, enligt uppgifter som publicerats av James Madison University. Från 1975 till 2007 skulle mer än 240.000 passagerare som befann sig i bilolyckor ha dött om de inte hade varit använda bilbälte, enligt National Highway Traffic Safety Administration. Mer än 15.000 liv räddades av bilbältesanvändning enbart under 2007.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146221.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.