Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Hindrar Bälten skador?

Även över hälften av de personer som dödades i bilolyckor inte använda säkerhetsbälte, många människor fortfarande vägrar att bilbältet. Vissa människor tror helt enkelt inte att ett bilbälte kan göra en skillnad. Visst, i vissa fall en krasch kan vara så allvarliga att dödsfall eller svåra skador inträffar oberoende av bilbälte. Ändå är det bevis på att säkerhetsbälten förhindra skador och dödsfall överväldigande nog att ingen passagerare någonsin skulle rida i en bil utan bilbälte. NHTSA Survey

Exakta säkerhetsbälte Statistiken varierar beroende på vilken typ av fordon, vilken typ av bilbälte, ställning påverkan, samt om föraren är en front eller baksätet passagerare. En National Highway Traffic Administration (NHTSA) undersökning, som genomfördes mellan 1986 och 1999, visade att säkerhetsbälten förhindra dödsfall och skador mest rullningar och bakre kraschar effekt. Men även i närmast vägkanten och sidokollisioner, har säkerhetsbälten enbart funnit att minska förekomsten av dödsfall. Enligt en 2005 NHTSA undersökning

, förhindrar korrekt bilbältesanvändning över 15.000 fordonstrafik dödsfall per år. Om alla hade bilbälte, kunde nästan 6.000 extra liv kunna räddas. Mängden allvarliga skador som korrekt bältesanvändningen förhindrar är ännu högre.
Statistik

personbilar, säkerhetsbälten bärs av framsätespassagerare minska fordonstrafik dödsfall med 45 procent. Det antalet är ännu högre i lätta lastbilar, där korrekt bältesanvändningen minskar död incidens med 60 procent. När du bryter dessa siffror ned av den typ av olycka, resultaten är ännu mer dramatisk. För rollovers (en särskilt hög risk för lätta lastbilar), säkerhetsbälten reducerar död med över 80 procent i lastbilar, och nästan 75 procent i bilar.

Inte alla säkerhetsbälten typer erbjuda samma skyddsnivå. Den 2-punktsbälte minskar dödsfall med 32 procent, men den 3-punktsbälte (över axeln och runt midjan) minskar dödsfall med 48 procent. Statistiken pekar också på vikten av att bära din säkerhetsbältet ordentligt. Barnen kanske inte gillar att bära axelremmen, men utan axelrem, en 3-punktsbälte effektivt fungerar som en 2-punktsbälte. Därför är det skydd som bilbältet äventyras.
Fysik
p Om du fortfarande skeptisk till att bilbälten faktiskt förebygga skador, anser grundläggande fysik . När en bilolycka inträffar, kommer farten kasta passagerarna i bilen i en viss riktning, baserat på positionen för påverkan. Utan ett säkerhetsbälte, är det enda sättet kroppens drivkraft kan sluta om den träffar styrkolonnen, fönster eller vindruta. Vidare, ett säkerhetsbälte inte bara stoppar kroppens fart innan den träffar något, ökar också kroppens allmänna stoppsträcka, som i sin tur dämpar stötkraften. Stretching säkerhetsbälten är särskilt effektiva eftersom de ökar kroppens bromssträckan i högre grad än icke-stretching säkerhetsbälten.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146180.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.