Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Om Bilstölder i Australien

Enligt Australiens Institute of Criminology, landet down under har en av de högsta nivåerna bilstölder i västvärlden. AIC uppskattar att 131.000 bilar är stulna varje år i Australien, vilket motsvarar ungefär 1 bil stulen var 4 minuter. Regeringen är brottsbekämpande myndigheter, försäkringsbolag och privatpersoner banding tillsammans för att försöka slå på en lösning på detta massiva nationellt problem. Betydelse
p Det har varit en exempellös förbättring av nivån på kommunikation och samordning mellan brottsbekämpande myndigheter på alla nivåer av lokala, statliga och nationella myndigheter i Australien. The National Motor Vehicle Stöld Reduction rådet, Nationella strategi mot brottslighet Ministrarna Lead forum, CARS databasen, försäkringsbolag och lokala polisstyrkor har alla samarbetat för att dela information och att utbilda allmänheten i fråga om säkerhetsåtgärder, men förekomsten av bilstöld fortsätter att öka.
Geografi

Australien, liksom de flesta utvecklade västländer, har en hög frekvens av bilägande genom alla nivåer av dess befolkning. Det har också den näst högsta nivån av bilstölder i världen, bakom Storbritannien. Den bilstölder takt i Australien är betydligt högre än de flesta andra utvecklade länder med hög bilägande inklusive USA, Kanada och Mexiko. Polismyndigheter i alla Australiens stora politiska motsättningar har lanserat kampanjer riktade till professionella ringar bilstölder och opportunistiska amatör tjuvar bil.
Typer

Australian biltjuvar visas att falla in i en av två kategorier, professionella och opportunistisk. Professionell bilstölder ringar står för cirka 20 procent av fordon och verkar växa i en snabbare klipp än sina amatör kusiner. Professionell bil tjuvar avyttra stulna fordon till primära mode. Många drivs över statsgränserna där de säljs vidare. Andra vidtas för att hugga-butiker där de demonteras och säljs för reservdelar. Även tjuvar kan rikta äldre modeller bilar, nya bilar är den största risken från accessoriska strippor. Sen modell lyxbilar och sportbilar som Audi, Mercedes Benz, Peugeot, statsman, Range Rover och Saab har den högsta risken för stöld.
Överväganden

Med Kostnaden för bilstöld stiger till över 1 miljard dollar i Australien, har efterfrågan på statliga ingripanden ökat exponentiellt. Utbildning verkar vara den främsta nyckeln till att minska den höga bilstöld. För närvarande, i de fall då medel för posten är känd, hade nästan en tredjedel av stulna bilar dörrarna låses upp, nyckeln i tändningslåset, och i vissa fall att motorn var igång. Studier indikerar att utbilda allmänheten för att helt enkelt låsa sin bil dörrar och ta sina nycklar skulle avsevärt minska nivån av opportunistisk bilstöld.
Förebyggande /Solution

Myndigheter är också uppmuntra fordonstillverkare att göra mer för att göra bilarna mindre sannolikt att bli stulen, eller lättare att identifiera om de är. En fungerande och kostnadseffektivt system för fordonens identifiering, kombinerat med ett nationellt register över stulna fordon, bör göra det svårare för professionella tjuvar till "pånyttfödelse" en stulen bil. Det uppdrag användning av startspärr teknik, Ratt lås och larm fordon väntas också minska förekomsten av bilstöld i Australien. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146087.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.