Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Alberta Motor Vehicle Safety Inspection Krav

Alberta Transporter kräver att förarna få bilen kontrollerad för att säkerställa dess säkerhet för vägen. Besiktning reglering faller under Traffic Safety Act. Provinsens kontrollkrav åtgärda flera typer av fordon, anges gränser för fordonets utrustning, och beskriver vad du måste göra att din bil inte en provkörning. Typer
p Det finns tre klassificeringar av fordon under Alberta kontrollverksamhet regler: bärgning, ombyggda och icke-repareras. Om din bil är utsedd bärgning, vilket innebär att det kan byggas, måste du fylla i en besiktning innan du kan registrera ditt fordon. En ombyggda fordon kommer alltid betecknas som sådana. Det är inte tillåtet att registrera en icke-reparerbara bil - det enda alternativet är att sälja den för skrot Under Alberta föreskrifter fordonsutrustning Addera utrustning

, du. re skyldiga att upprätthålla en viss standard för bilens utrustning. I avsnitt 3 beskrivs som all utrustning eller säkerhetssystem som installerats av tillverkaren skall vara i gott skick, såsom låsningsfria bromsar, strålkastare och signaler. Det finns miniminormer för baklyktor, reflexer och bilbarnstolar. Fordon såsom bussar, släpvagnar och motorcyklar har sina egna specifikationer.
Tekniker

Du måste ha en giltig licens för att inspektera fordon i Alberta. § 46 i Traffic Act anges att en person inte har rätt att inspektera ett fordon för att certifieringen såvida de inte har en licens som bilprovning tekniker och har inspekterat bilen i enlighet med lagen. Alla fordon som genomgår en inspektion ska vara säkra att använda på vägarna vid färdigställandet.
Inspection faciliteter

En legitimerad kontrollstation är oftast en bil bil affär eller en tjänst station med en reparationsverkstad. En anläggning har en licens för två år. När du ansöker om att bli en kontrollstation, kommer regeringen att genomföra en revision, som består i att kontrollera din anläggning lokaler, utrustning och kapacitet att genomföra inspektioner. Den Alberta Motor Vehicle Industry Council (AMVIC) bestämmer licens berättigande.
Misslyckades Inspektion
p Om ditt fordon inte klarar besiktning, du har ett sätt att vända. Enligt Alberta Transport, inom 10 dagar inte kontroll, måste du ha din bil repareras för att undvika ytterligare kostnader. Men om du får din bil kontrolleras på nytt inom 10 dagar, blir det ingen extra kostnad för den nya inspektionen. Du har 14 dagar på dig att registrera din bil när du har fått ett kontrollintyg, eller det kommer att löpa ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146057.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.