Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Typer av Pedestrian vägkorsningar

Vandring längs och nära större vägar kan vara farligt för fotgängare, särskilt när det inte finns tillräckliga övergångsställen. De flesta större vägar har korsningar i viktiga skeden för att göra korsningen säkrare och hålla fotgängare av vägen någon annanstans. Olika kommuner och vissa vägförhållanden kräver olika typer av fotgängare korsningar. Markerade övergångsställen

Markerade övergångsställen inkluderar alla fotgängare vägkorsningar som är på gatunivå och åtföljs av tecken eller markörer av något slag. De inkluderar markerade korsningar där promenad /don 't promenad skyltar berättar fotgängare när de kan korsa säkert. I korsningar som använder stoppskyltar, kan en serie av vita eller gula linjer på vägen ange fotgängare övergångsställe, visar var fotgängare ska korsa och ge förarna en linje där du vill avsluta som de ger till gångtrafik.

Andra markerade övergångsställen ske i mitten av blocket lägen mellan korsningar. Dessa övergångsställen är oftast består av märken på vägen samt ett blinkande ljus eller en gul skylt varnar bilister om övergångsstället.
Omärkta crosswalks

Omärkta övergångsställen är likartade till markerade övergångsställen men omfattar inga tecken eller vägmarkeringar kan ange sin närvaro. Omärkta övergångsställe platser beroende på lokala lagar, men i allmänhet, de finns vid varje korsning av två eller flera vägar. Medan förarna måste ge till fotgängare vid alla omarkerade övergångsställe platser, kan denna typ av övergångsställe vara farligare än en markant övergångsställe eftersom det finns mindre varning för annalkande bilister.
Bridges

gångbroar är strukturer som tillåter gångtrafik att passera över toppen eller en vägbana, medan trafiken fortsätter nedanför. De kan vara enkla metallkonstruktioner som spänner över flera körfält i en korsning eller längre broar som tillåter fotgängare att passera över flerfiliga motorvägar. Det finns också slutna gångbroar, som i fallet av bryggorna som förbinder kommersiella byggnader i vissa städer. Dessa slutna broar förebygga behovet att lämna byggnaden på gatunivå för att korsa vägen och skyddar fotgängare från elementen.
Tunnels

gångtunnlar undvika behovet av en Vägen passerar genom att tillåta gångtrafik att passera under vägbanan. Tunnlar är dyra att gräva men ger ett extra mått av säkerhet för fotgängare. Liksom broar, gångtunnlar är vanligast i städer kommersiella distrikt eller på akademiska och industriella campus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146035.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.