Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Mobiltelefoner & California DMV trafikreglerna

Redan i oktober 2001 erkände Kalifornien lagstiftare behovet att fastställa riktlinjer för bilister som använde mobiltelefoner under körning. California Department of Motor Vehicles (DMV) klassificerar sådana bilister som "distraherad." Den 1 januari 2002 antog Kalifornien lagstiftning för att samla in och rapportera olyckor och skador när en mobiltelefon eller elektronisk anordning i fordonet. År 2008 var användningen av handhållna enheter förbjuden. Textmeddelanden senare förbjöds. Handhållna trådlös användning Förbjuden

California Vehicle Code Section 23123 reglerar användningen av trådlösa telefoner under körning. Lagen trädde i kraft den 1 juli 2008. Förare är skyldiga att använda en handsfree-enhet under körning och delta i ett samtal över en trådlös telefon. Undantag från denna regel omfatta samtal till brottsbekämpning och varje samtal som begär nödhjälp. Första gången lagöverträdare måste betala en $ 20 straffavgift. Straffet för efterföljande brott är $ 50 per händelse.
Textmeddelanden Förbjuden

California förlängt sitt uppdrag att skydda allmänheten från distraherade förare genom att anta sms-riktlinjer. De regler som anges i Vehicle Code Section 23123,5 förlänga § 23123 handhållna trådlösa restriktioner. Förare är inte tillåtet att bedriva sms-aktiviteter under körning. Detta inkluderar att skriva, läsa eller skicka ett textmeddelande. De som arbetar i en nödsituation tjänster kapacitet är undantagna från denna begränsning om en arbetsrelaterad uppgift kräver sådan kommunikation.
Förbjudet för minderåriga

California Vehicle Code Section 23124 mandat att personer under 18 år inte är tillåtet att använda en trådlös telefon. Denna begränsning omfattar användning av handsfree-enheter. En officer kan bara citera en person för underlåtenhet att följa denna trafik regel när han stoppas för annan trafik-relaterad överträdelse. Denna begränsning gäller inte om ett mindre behov att ringa ett samtal till brottsbekämpning eller för katastrofbistånd. En första brottet straff för denna förseelse är $ 20. Straffet för efterföljande brott mot denna kod är $ 50 per händelse.
Skolbuss och drivrutiner Transit

California Vehicle Code Section 23125 förbjuder skolbuss och operatörer transit från att använda en trådlös telefon medan de är sysselsatta i sin körning arbetsuppgifter. Begränsningen gäller inte när den trådlösa telefonen används när du fyller i en arbetsrelaterad uppgift. Andra undantag är behovet av att ringa brottsbekämpande eller katastrofhanteringstjänsterna. Skola bussförare och förare transitering håller kommersiella körkort. Övertygelse av en allvarlig trafikförseelse kan leda till ett körkort suspension eller förlust av trafiklärare privilegier. En kränkning av 23125 är inte identifierat som en allvarlig trafikförseelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/146013.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.