Svenska Bil >> Driving Safety >> Driving Safety >> Content

Tire Balance Säkerhet

balansering av däck spelar en mycket viktig roll i fordonets säkerhet och underhåll. Enligt experterna på Tire Rack hemsida, distribuerar däckbalansering likformigt massan av däcket när det är monterat på sina hjul och bilens axel. En obalanserad däck kan leda till allvarliga vibrationer kändes i både ratten och bilbarnstol. Balansering av däck ska alltid utföras av en erfaren tekniker. Så fungerar det

Teknikern monterar varje däck på ett hjul. Därefter varje hjul placeras på en balanseringsmaskin som snurrar hjulet att lokalisera den tyngsta delen av däcket. En blyvikt läggs till hjulets utsida på den motsatta sidan av den tyngsta delen av däcket, fördela massan av däcket jämnt. När man balanserar Däck Addera
< p> Däck balans är lika viktigt som däck rotation och fordon inriktning när det gäller regelbundet underhåll. Den Tire-informationen-värld webbplats rekommenderar kontrollerar dina däck balans varje gång du har dina däck roteras, vilket bör var 4.000 till 6.000 miles.
Obalanserad Tire Symtom

Det vanligaste sättet förare märker ett problem med balansering av däck är genom vibrationer kändes vid körning. Enligt teknikerna på Tire Rack, vibrationer som ökar när fordonets hastighet ökar och syns runt 40-45 mph är sannolikt balans-relaterade.
Obalanserad Däck Effekter
< p> balansering av däck påverkar slitaget av fordonets däck. Däck som inte motsvaras ordentligt slitage överdrivet eller ojämnt.
Farorna

Däck-uppgifter-värld påminner förarna att den konstanta vibrationer som orsakas av obalanserade däck kan påverka hela fordon, inklusive underlag för korrekt drift som fjädringssystem. Förarens måste också komma ihåg att ökningen av däckslitage orsakas av obalanserade däck kan leda till en förlust av dragkraft och med punktering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/driving-safety/driving-safety/145997.html

Previous:
Next:

Driving Safety

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.