Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Vespas >> Content

Moped Typer

Mopeder är Street Legal fordon som ger en kostnadseffektiv metod för transport. På grund av sin snabbhet och begränsningar makt, är de flesta mopeder hindras från att köras på motorvägen, såvida de inte har en motorstorlek på 250cc eller högre. Om du tänker köra din moped på motorvägar, kontrollera med din statliga Division of Motor Vehicles. Vissa stater kräver ett körkort för att driva moped. Andra stater kräver bara en minimiålder för att driva mopeder på gatan. Bensindrivna Cyklar

bensindrivna cyklar utgör en traditionell syn på innebörden av "moped." Pedal eldrivna cyklar har funnits i mer än 150 år. Mopeder och skotrar idag är nästan synonymt i att de hänvisar till en grupp av fordon som har "insteg" ramar, en plattform för förarens fötter, har mindre makt och motorstorlek än motorcyklar och är ekonomiskt tillgänglig för en större andel av personer.
Hybrider

Moped modeller som utnyttjar en kombination av bensin och elkraft för transport är tillgängliga. Vissa modeller kombinerar en liten, fyrtakts 50cc bensinmotor med en 500 watts elmotor, nådde ett genomsnitt på 200 miles per gallon.
Vespas

Vespas uppstod i efter andra världskriget Italien, där Enrico Piaggio pionjärer idéer om billiga motoriserade, transport. Den Vespa kvarstår som en vintage modell moped. Så småningom, efter 1950-talet, antog medlemmarna i Europeiska auto-racing community vissa Vespa modeller för tävlingar såsom 1950 Bologna Grand Prix, där både den första och andra plats åkare körde vespor. Vespa har återuppstått i det 21-talet på den amerikanska marknaden under Aprilla varumärket. Äldre vespor ses som potentiella samlarobjekt, med några på permanent skärm på Guggenheim Museum i New York.
Electric

elmopeder finns skotrar som används plug-in teknik för att ladda ett elektriskt batteri. Elektriska mopeder är tystare, effektivare och kräver mindre underhåll än bensindrivna mopeder. Tyvärr finns det vissa nackdelar såsom den högre kostnaden för Street Legal elmopeder, jämfört med bensindrivna skotrar. De flesta elektriska mopeder är långsammare än bensindrivna mopeder och skotrar. En stor nackdel med elektriska mopeder är en begränsad sträcka kapacitet, är som ett genomsnitt av 15 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/vespas/144757.html

Previous:
Next:

Vespas

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.