Hur hittar man den 1993 Chevrolet G30 Differential förhållande

I 1993 års Chevrolet G30 är en en-tons fullstor van. Lastbilen-baserade G30 har tyngre drivlinan och fjädringskomponenter än lättare tullen 1/2-ton och 3/4-ton modeller. Bakaxeln differential i G30 är en 14-låskolvenhet med en 10,5 tums ring och pinjongen. Några olika bakaxelutväxlingar fanns tillgängliga för denna bakänden när den är installerad i ett G30 van. Vet hur man bestämma axel mellan din enhet, eftersom dragkapacitet och andra faktorer kan förändras med olika utväxling. Saker du behöver Sida 2 stoppklossar
hydraulisk domkraft Sida 2 pallbockar
dräneringskärlet
Hylsnyckelsats
3/8 tums enhet spärrnyckel
Momentnyckel
80W växellådsolja
Visa fler instruktioner
handskfack klistermärke
1

Öppna handskfacket.
2

Leta tjänsten delar etiketten på insidan av handskfacket locket.
3

Lokalisera tresiffrig kod på etiketten som börjar med ett "G" eller "H".
4

Observera att en GU6 kod betecknar en bakaxel förhållande av 3,42-till-1 och var ursprungligen endast tillgänglig med 7,4 liters V-8 motor. GT4 indikerar en 3,73-till-1-förhållande och var tillgänglig med 5,7 liters V-8, 7,4 liters V-8 och 6,2 liters diesel V-8. GT5 visar en 4.11-till-1-förhållande och var tillgänglig med samma motorer som i GT4, plus 4,3 liters V-6. Den HC4 koden indikerar en 4,56-till-1 axel ratio och bara var tillgängliga från fabrik med 4,3 liters V-6 motor.
Kuggkrans
5

Chock framhjulen. Höj den bakre änden av den van med en hydraulisk domkraft. Placera domkraften under stötdämparen fästen på axeln rören. Sänk domkraften så att axeln vilar på pallbockar och hjulen är upplyfta från marken.
6

Placera ett uppsamlingskärl under differential. Lossa och alla skruvar differentiella täck med en socket och spärrnyckel. Låt vätskan från den bakre änden för att dränera i stekpannan. Avlägsna bultarna och ta bort locket för att exponera kuggkransen
7

Rotera ett av bakhjulen tills de två siffrorna -. Åtskilda av en punkt - stämplas in i kuggkransen är synliga.
8

Dividera det första talet med det andra talet för att få din axel ratio. Till exempel, om numret på din ringkugghjul lyder 41.10, dividera 41 med 10. Vet att resultatet av 4,10 är din bakaxelutväxling.
9

tillbaka differential locket och dra åt fästbultarna till 35 foot-pounds med en hylsa och momentnyckel. Ta bort påfyllningspluggen på differentialen med en 3/8 spärrnyckel. Fyll differential med 80W växellådsolja från en sprutflaska tills nivån når botten av påfyllningshålet. Byt påfyllningspluggen.
10

Avlägsna tråget från under van. Höj van med en hydraulisk domkraft och ta bort domkraften. Sänk och ta bort domkraften. Ta bort stoppklossar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144711.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.