Mack Maxidyne Engine Historia

Mack Trucks började producera Maxidyne dieselmotor och Maxitorque sändningen 1966 för att möta kraven på moderna långväga körning och för att ge en mer ekonomisk prestation. Mack kämpade 1966 och hade allvarliga likviditetsproblem, men lastbilstillverkare beslutat att spela på Maxidyne som ett sätt att konkurrera med Cummins, som var den ledande leverantören av dieselmotorer till big-rigglastbil byggare. Bakgrund

Mack bröderna Willie, Jack och Gus grundade Mack Trucks 1900 börjar med en 20-passagerare bussen drivs av en 40-hästars motor. Genom första världskriget, hade företaget fått ett rykte om att producera hållbara mekaniska arbetshästar. Efter andra världskriget, övergiven Mack bygga lastbilar under 3 ton och fokuserade på medellång och tunga fordon. Många av dess vanligaste efterkrigstidens modeller presenterade långa axelavstånd, 306-hästkrafter och 10-speed Mack duplexöverföring. Genom 1959, dominerade cab-over-motor lastbilar på vägarna. Mack producerade sina lastbilar under 1950 och början av 1960 med aspirerade eller turboladdade Cummins eller Mack dieslar kan producera upp till 335 hästkrafter. Addera Maxidyne

Även av lastbilen tillverkning standarder från 1960, diesel power med en matchande 10-växlad manuell växellåda var ineffektivt. Mack ville ha en motor som gav den bästa användningen av maximal effekt vid varje varvtal. Mack behövs också en överföring för att matcha motorn för att minska växling. Den Maxidyne Endt-675 löst dessa problem. Mack introducerade Maxidyne 1966 för 1967 års modell lastbilar. Den Maxidyne utvecklade 237 hästkrafter med sitt vridmoment topp vid 1.200 rpm och ett effektregister kan veva hästkrafter upp till 2.100 rpm. Motorn gav en low-end vridmoment ökning på upp till 52 procent för en extra knuff under tung belastning vid låga hastigheter. Mack åstadkommit detta genom att modifiera dieselmotorns bränslesystem och justera turbotryck. Standarden på 1960-talet handlade om en 20-procent vridmomentsökning, medan det i 2011, vid tidpunkten för offentliggörandet, lastbil beslutsfattare målet 35 procent som det optimala vridmomentet stiger.
Sändning Maxidyne Power

Medan Maxidyne erbjöd optimala hästkrafter vid varje hastighet, behövde motorn en överföring att överföra kraften till hjulen utan överdriven växling. För Maxidyne-drivna lastbilar, tappade Mack sin tuffa 10-växlad växellåda för fem-växlad Maxitorque TRL 107 Series transmission. Det presenterade en ny lätt, kompakt, trippel-countershaft design med högsta vridmoment i lastbilsindustrin. Det var bara två tredjedelar av storleken på sina konkurrenters sändningar. Överföringen tillät Maxidyne motorn för att driva ett tungt ladened lastbil vid 50 km /h på femte växeln på en 6-procentig kvalitet och nedväxling bara en växel. Lastbilen kunde krön toppen av en 6-procent Betyg på cirka 25 mph i fjärde växeln.
Uppföljning

Mack uppgraderade Maxidyne Endt-675 med Endt-676 år 1973. Det genererade 285 hästkrafter och en jättestor 1080 foot-pounds av vridmoment. Den Maxidyne Six var populär bland kommersiella transportlösningar dumprar och 8x6 cementblandare med en 75-tons maxkapacitet. Treaxliga dumper fick de 180-hästkrafter Mack Endt-673E sexor, som inte var relaterade till Maxidyne. År 1987 sjönk Mack Maxidynes med 2100-rpm effektklass kapacitet för en lägre hastighet version av upp till 1.750 rpm. Samtida Maxidynes motorer har utgående betyg av 200, 335 och 370 hästkrafter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144674.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.