Hur beräkna Svängradie av en lastbil med släpvagn

långtradare är komplexa djur, varje aspekt av enhetens prestanda beror på dussintals faktorer inom inte bara lastbil utan släp också. En lastbil syfte är att dra en släpvagn, vilket är anledningen till att trailern gör upp de flesta av enhetens storlek och massa. Så, behöver du inte fråga vad traktorns vändradie är, eftersom enhetens totala vändradie och diameter oftast beror mer på vagnen än traktorn. Hursomhelst, är allt du behöver för att tillämpa en lite enkel trigonometri för att beräkna lastbilens styrning och Ackerman vinkel. Saker du behöver
Miniräknare med trigonometriska funktioner
Visa fler instruktioner
1

Mät din lastbil hjulbas (i inches) från mitten av bakaxeln navet till centrum av framaxeln nav. Om du har tandem drivaxlar (som de flesta traktortrailers göra) och sedan mäta från mitten av det tomma utrymmet mellan däcken på de två bakaxlarna. För exemplet Freightliner Classic XL och 53-fots trailer combo, säger traktorns hjulbas kommer ut till 250 inches.
2

Kontrollera tillverkarens info för maximal styrvinkel på insidan vrida däcket, vänster däck vrida vänster och höger däck sväng höger. Om du inte kan hitta denna information du kan mäta det ganska enkelt med en färdigköpta gradskiva. För Freightliner, kommer insidan däckets styrvinkel ut till exakt 55 grader vid fullt rattutslag.
3

Bryt ut din trig miniräknare, anger graden av styrvinkel och tryck på "synd" nyckel. I exemplet, vind vi upp med 0.819. Nu, dividera hjulbasen av trucken med din sin (vinkel) figur; för exemplet, är resultatet en svängradie på 305,25 inches, eller ca 25,43 fötter. Multiplicera det med två för att få truckens totala svarvdiameter, eller vändradie (50,87 fot här). Om du mäter det i körfält, det är fem 10-fot bred landsvägar eller lite mer än fyra 12-fot bred statliga vägar för att göra en U-sväng.
4

Utför samma beräkning med släpet, men den här gången mät från mitten av tandem trailer däck till mitten av drivaxlar och använda vinkeln för lastbilar i förhållande till släpet som din styrvinkel. Med 53-sidfot s tandemcyklar satt hela vägen framåt, mäter axelavstånd 400 inches. Med en 10-graders vinkel på lastbil till släpvagn vändradien är 2,312 inches, eller 192 fot. Öka svängvinkeln till 45 grader, och vändradie minskar till 565 inches (47 fot). Fällkniv lastbilen vid 90 grader eller mer och släpet roterar på sina tandemcyklar med en vändradie på 400 inches eller mindre.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144610.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.