Historien om Mud Flap Girl

Den ikoniska silhuetten av en fyllig kvinna, sitter och lutar sig tillbaka på sina armar, hår blåser i vinden har länge förknippats med over-the-road lastbilstransporter i Amerika. The Mud Flap Girl visades först på stänkskydd i traktortrailers på 1970-talet. Sedan hennes inledning har Mud viftar med flickan ursprung varit föremål för en urban legend, och hon har tagit sig in i världar av mode, utbildning och politik. Ursprunget till Mud Flap Girl

Fram till mitten av 1960-talet var de flesta lastbilar stänkskydd enkel, tung svart gummi utan mycket utsmyckning. The Mud Flap Girl var en av de tidigaste design som ska användas på en lastbil stänkskydd, förekommer någon gång mellan 1967 och 1970. Bortom de första fakta, är ursprunget till Mud viftar med flickan mestadels ifrågasatts. Det finns två huvudsakliga konkurrerande berättelser, och båda innebär Bill Zinda och företag Wiz i Long Beach Kalifornien

Den första versionen beskriver Zinda att inspireras av en exotisk dansare heter Leta Laroe,. Zinda sedan utformade silhuetten och införlivade den i hans företags stänkskydd design. Den konkurrerande Berättelsen credits trucker Stewart Allen med att skapa designen. Denna version beskriver inspirationen för figuren att vara Allens fru, Rachel Ann. Allen sägs ha använt en overhead för att skapa en stencil av en bild av Rachel Ann, han sedan sprayat bilden på stänkskydd i hans lastbil. Berättelsen nämner Bill Zinda se Allens siluett och köper rätten att använda den på Wiz Enterprises stänkskydd.
Mud Flap Girl In Fashion

Vid 2000-talets början hade Mud viftar med flickan flyttas från baksidan av traktorns släp till modevärlden. The Mud Flap Girl hedrar nu skjortor, örhängen, hattar och Hollywood röda mattor. Ed Allen, son till den påstådda avsändaren av Mud viftar med flickan, säljer en rad av män och kvinnors pikétröjor presenterar Girl Mud viftar.
The Mud Flap Girl In Education

I ett försök att få fler män till biblioteken så att de använder sig av deras on-line databas började Wyoming State Library en annonskampanj under hösten 2007 som innehöll Girl Mud viftar med en bok . Biblioteket skickade klistermärken och affischer Läsningen Mud viftar med flickan till andra bibliotek i hela Wyoming, samt till bildelar butiker och bilverkstäder. Kampanjen kallades en succé, och Wyoming State Library fortfarande säljer T-shirts, bokmärken och andra objekt som presenterar Girl Mud viftar på sin webbplats.
Mud Flap Girl In Politics

År 2007 införde Arizona State lagstiftaren ett lagförslag som skulle ha förbjudit Girl Mud viftar. Åtgärden, som ingår i ett lagförslag som skulle ha förändrat höjd krav på bakre stänkskydd. Språket i de förbjudna propositionen bilderna ansågs obscen eller hatiskt. Räkningen, dock besegrades.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144601.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.