Lastbil spänningsregulator Instruktioner

Spänningsregulatorer automatiskt hålla en konstant nivå av elektrisk ström i din lastbil avgiftssystem, tändsystem och system tillbehör. Regulatorn är monterad på brandväggen eller vid en sidopanel i motorrummet. Ledningarna från generatorn fäster metallflikarna på regulatorn genom flatstiftanslutningar. Din "Check Engine" light eller generator ljus innebär ett problem som kan vara regulatorn. Felsökning Enheten består av kontroll av kabelanslutningar. Den genomsnittliga DIY mekaniker kan ersätta en defekt regulator lastbil spänning på några minuter med hjälp av handverktyg. Saker du behöver
Spänningsregulator (tillval) katalog Box skiftnyckel
Spray kontakt renare
ren trasa
Mutter föraren
Visa fler instruktioner
Felsökning

1

Lyft motorhuven på din bil. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med hjälp av en fast nyckel för att lossa kompression bulten på kontakten.
2

Följ sökvägen på kablarna på baksidan av generatorn för att lokalisera spänningsregulatorn . Addera 3

Dra varje sladdkopplingsdonet utanför metallflikarna på regulatorn en i taget och inspektera flikarna för korrosion. Spray korroderade flikar med kontakt renare och torka återstoden bort med en ren trasa. Sätt tillbaka varje sladdkopplingsdonet som du går.
4

Sätt tillbaka batteriets minuskabel och dra åt komprimering bulten med din nyckel.
5

vrid tändningsnyckeln på och starta motorn. Problemet har korrigerats om motorn ljus eller generator inte tänds. Fortsätt med följande steg för att byta spänningsregulatorn, om det behövs.
Byte
6

Skaffa en ny tillsynsmyndighet för året, märke och modell av din bil. Lyft motorhuven och koppla den negativa batterikabeln som förut.
7

Placera den nya regulatorn bredvid den befintliga enheten i motorrummet. Vrid den nya regulatorn så anslutningsterminalerna står inför samma sätt som terminalerna på gamla regulatorn.
8

Dra varje tråd av flikarna på den gamla regulatorn en i taget. Skjut varje anslutning på motsvarande flik på den nya regulatorn som du går. Ställ den nya regulatorn med alla kablar dragna åt sidan.
9

bort de små maskin skruvarna som håller gamla spänningsregulatorn på plats med hjälp av en mutter drivrutin. Spara bultarna. Släng den gamla spänningsregulatorn.
10

Montera nya regulatorn på samma plats med de sparade maskinbultar. Dra åt bultarna med mutterdragare. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln till batteriet och dra åt kontakten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144484.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.