1995 Ford Ranger värmereglage Valve Installation

Värmaren styrventil i din 1995 Ford Ranger ger ett flöde av varmvatten till värmeelementet när du väljer en av de varma temperaturer för insidan av hytten. Kranen är placerad nära värmefläkten fläkt på den högra sidan av motorrummet, precis framför brandväggen. Du kan enkelt identifiera reglerventilen med sin svarta plastflaska och ett par tilloppsslangar och slangar utlopp vid vardera sidan av enheten. Saker du behöver
Drain Tänger pan
skruvmejsel
Kylvätska
Visa fler instruktioner
1

i parkeringsbromsen. Lyft motorhuven och låt motorn svalna helt.
2

Ta bort kylarens filler. Placera en ren dropplåt eller plast badkar under det nedre högra hörnet på kylaren. Öppna petcock ventilen i botten av radiatorn moturs med en tång. Låt radiatorn kylvätskan rinna ut helt. Stäng petcock ventilen medurs med tången och skjut dräneringstråget ur vägen.
3

Flytta till den högra sidan av motorrummet. Lossa den lilla klämman som håller kabeln värmereglaget med kontrollgruppen på plastflaska med din skruvmejsel. Se till att inte tappa bort skruven som du tar bort i slutet av kabeln från kontrollgruppen. Flytta änden av kabeln ur vägen.
4

Lossa slangklämmorna moturs på både inlopp och utlopp slangar värmare där de ansluter till reglerventilen, med hjälp av en skruvmejsel.

5

Dra varje slang utanför plast munstycken på varje sida av enheten för hand. Vira en trasa runt slutet av en slang och arbeta loss från ett munstycke med tång om det behövs.
6

Ta den gamla enheten ut och placera den nya ventilen värmereglaget på samma plats . Kontrollgruppen på flaskan ska vara vänd åt rätt håll för kabelanslutning. Swing slutet av värmaren kabeln nära flaskan att säkerställa värmaren styrventilen är rätt placerad.
7

Fäst paret av inloppets och utloppets slangar värmare i varje sida av ventilen genom att trycka var och en av dem fullt på lämpligt munstycke. Värmeslangarna utvecklar en konfiguration minne, vilket gör det lättare att identifiera den ursprungliga platsen för varje slang. Dra åt varje slangklämma medurs med din skruvmejsel.
8

Sätt tillbaka kabeln värmereglaget till slutet av kontrollgruppen och dra åt klämman medurs.
9

Fyll radiator med kylvätska och sätt tillbaka locket kylaren filler. Starta motorn och låt den gå på tomgång i flera minuter. Välj ett av de varma temperaturer på luftkonditioneringen kontrollpanel i hytten. Flytta den högra sidan av motorrummet.
10

Inspektera alla anslutningar värmeslangen vid reglerventilen för läckor, med fingret för att känna efter vatten på undersidan av en anslutning. Dra en klämma med din skruvmejsel för att stoppa läckan.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144472.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.