Hur man bogsera med en Tundra V6

Toyota Tundra röstades "mest pålitliga Stor Pickup" under fem år från 2006 till 2010 av JD Power & Associates. Den Tundra är en full-size lastbil som kommer i en mängd olika format, inklusive regelbundna, dubbel och och CrewMax hytter och 4,0 liters V-6, 4,6 liter och 5,7 liters V-8 versioner. Processen för bogsering med din Tundra V-6 liknar bogsering med andra stadsjeepar och lätta lastbilar, men begränsas av ett max dragkapacitet på 4900 kg. Saker du behöver
Dragkrok
Trailer Extended bogsera speglar
Auto jack
dragkula
Visa fler instruktioner
1

Insert rätt storlek dragkulan att matcha släpet du tänker på bogsering. Skjut bollen i dragkroken och lås fast den med ett härdat stål stift och /eller hänglås.
2

Höj din dragkrok till en höjd ungefär en tum ovanför höjden på dragkulan med släpvagnen vev eller en auto-uttag placeras under ramen på släpvagnen. Sakta tillbaka din Tundra till din dragkrok med hjälp av en assistent för att guida dig. Sänk skumt på dragkulan tills den låses i tätt. Avlägsna släpvagn vev eller domkraft och flytta hitch spärren till ett låst läge. Bifoga dina rader trailer strömmen till uttaget på baksidan av din Tundra. Bifoga eventuella sekundära säkerhetskedjorna genom att köra dem genom trailern ramen och haka dem tillbaka på dragkroken lämpliga platser.
3

Kontrollera signalerna trailer tur och bromsljus genom att vrida dem på i hytten och gå bakåt för att titta. Använd en tegelsten eller annat tungt föremål för bromspedalen testet. Kontrollera skumt anslutningen, kedjor säkerhet och bogsera spärren för att se till att allt är säkert. Kontrollera att vagnen veven höjs och ordentligt fastsatt. Kontrollera inflationen trailer däck för att se till att de är på de rekommenderade nivåerna som kommer att läggas ut på däcksidorna. Kontrollera din däck inflationen särskilt i den bakre där huvuddelen av släpvagnsvikt kommer att genomföras.
4

Välj Tow /Haul inställning på din växelspak om din Tundra är utrustad med en sexväxlad elektroniskt styrd transmission, levereras som standard med bogsera paketet. Denna inställning kommer att ställa justera elektronisk överföring kontroller för att sträcka ut de lägre växlarna och mer effektivt bära lasten. Om din Tundra är inte utrustad med en bogserlina paket skift i enhet. Om du börjar på en sluttning du kanske vill börja på andra växeln och sedan flytta in i enheten som du når hastigheten till mer effektivt leverera ström från motorn till hjulen.
5

Accelerera långsamt när bogsering för att minska belastningen på motorn och transmissionen samt dragkrok och släpet. Bromsa mjukt och stannar så småningom att förebygga stress på bromsarna. Användningen av utökade backspeglarna kan förbättra din sida och bakre vyer vid bogsering.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144461.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.