Hur man bygger Steel bakre stötfångare för lastbilar

Ett sätt att spara kostnaden för en bakre stötfångare för din lastbil är att göra en med röret stål eller stålplåt. Rör stål tillverkas i både fyrkantiga och runda rör och plåt stål levereras i valfri tjocklek och bredd du föredrar. Mellanrum två bitar av röret stål ger dig off-road look. En platta stål stötfångare kan vara ditt val för en utility truck. Du gör stötfångare konsolerna med stålplåt och svetsa dem direkt till baksidan av stötfångaren. Använd dina skärande verktyg för att bygga en stål stötfångare bak lastbil. Saker du behöver
1/4-tums vägg stålrör
3/16-inch tjock stålplåt
Skyddsglasögon
Arbete handskar
Geringssåg med skärande blad
Electric kvarn eller platt fil
Elektrisk borr eller borr press
5/8-tums borr
skruvstycke
Steel mallet
Spray epoxigrund
Spray epoxifärg
Visa fler instruktioner
1

Gör en ritning av stötfångaren. Inkludera dimensioner för längden, inklusive eventuella överhäng på varje sida av trucken. Mät avståndet mellan de bakre ramarmar där den gamla stötfångaren avlägsnades och inkludera denna dimension.
2

Mät avståndet från de befintliga fästhålen i ramen vapen till den bakre änden av pickup säng eller flak. Besluta om gapet mellan baksidan av lastbilen och stötfångaren och notera denna mätning för konsolerna.
3

Bär dina skyddsglasögon och arbetshandskar. Inrätta en geringssåg med ett skärande blad.
4

Skär en eller flera bitar av 1/4-tums väggröret stål eller en enda 3/16-inch tjock stålplåt på längden som stötfångaren. Använd en elektrisk slipmaskin eller flat fil att ta bort grader.
5

Se din mätning för konsolerna. Lägg två inches till längden på varje fäste för en krök som gör att fästena för att fästa på baksidan av stötfångaren. Mät och kapa två 3-tums bred stötfångare konsoler från bitar av 3/16-inch stålplåt lager.
6

Böj 2-tums avsnitt i ena änden av varje konsol med en stål-mallet med konsol fastskruvad i ett skruvstycke. Gör en exakt 90-graders böj för att säkerställa en enhetlig fastsättning.
7

Position ett fäste på plats mot en av de bakre ramarmar av lastbilen. Kontrollera avståndet mellan baksidan av lastbilen och den 90-graders änden av hållaren. Markera placeringen av de befintliga hålen i ramen armen där bultar säkrade den gamla stötfångaren. Normalt har en stötfångarfästet två hål för två bultar.
8

Inrätta en borrmaskin eller borren pressen med en 5/8-tums borr. Borra hålen för stötfångarens skruvar vid dina märken. Överför dina betyg till de återstående fästet och borra hålen. Avser att återanvända de bultar och muttrar som bifogas den gamla stötfångaren på lastbilen ram, eller skaffa nya skruvar och muttrar. Bulten storlek beror på storleken av armarna bilramen.
9

Se dina mått för avståndet mellan ramarmar på lastbilen. Lägg ut de platser för fästena på baksidan av stötfångaren. Dubbelkolla dina mått för att se till stötfångaren kommer att vara centrerad från sida-till-sida en gång installerat på lastbilen.
10

Ta stötfångaren och fästena till en svetsverkstad eller en vän som har den utrustning och erfarenhet för att svetsa stål. Fråga i butiken eller vän att svetsa fästena vinkelräta mot baksidan av stötfångaren på era platser.
11

Prime stötfångaren och konsoler med två lager av spray epoxy primer. Måla stötfångaren och konsoler med två lager av spray epoxifärg. Låt primern och färgen torka mellan strykningarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144446.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.