Hur man installerar 4-hastighet i en 1968 C10 Lastbil

1968 års C10 är en halv-tons lastbil som kom med en 3-växlad kolumn skift eller Chevy Powerglide automatlåda. Tyngre lastbilar, såsom C20 och C30, hade 4-växlade med växelspaken på golvet. Installera en 4-växlad i din C10 börjar med att hitta en växellåda som bultar upp till bell bostäder på din motor. Camaro och Nova sändningar är förenliga med vissa motorer. En koppling, koppling koppling och kopplingspedalen måste installeras vid konvertering från automatisk till manuell växling. Höj bilen på pallbockar och ta bort den gamla transmissionen att installera en 4-växlad i din C10 lastbil. Saker du behöver
normalspår hylsor och skiftnycklar
Kopplingssats
Rolling växellådslyft
hydraulisk domkraft
4-växlad växelspak kit (floor mount)
Visa mer Instruktioner
1

bort golvmattan eller matta i hytten. Bänd den generiska skift-spak locket från toppen av transmissionen puckel. Sätt golvmattan eller matta på plats igen. Skär öppningen för 4-hastighet växelspak i mattan eller mattan. Flytta till undersidan av lastbilen.
2

Installera den nya kopplingen plattan och kasta ut lagret ur satsen till bell bostäder. Be en medhjälpare hjälpa till att lyfta 4-växlad växellåda på en rullande växellådsdomkraft. Placera sändningen på domkraften med länkarmarna till vänster, eller samma sida som kopplingsmanöverhandtaget stång på bell bostäder.
3

Placera Transmission Bultar, socket och ratchet i ett bekvämt läge nära bell bostäder under lastbilen. Har assistenten hjälp rulla sändningen på plats, i linje med den nedre kanten av bell bostäder.
4

Höj växellådsdomkraft och rikta in skruvhålen i överföringen med de gängade hålen i balanshjulkåpa . Trä överföring bultarna för hand. Dra åt bultarna i en korsvis.
5

Stötta den bakre delen av växellådan med en hydraulisk domkraft. Sänk rullande uttaget och dra ut den ur vägen. Placera tidigare bort tvärbalken under sändningen. Fäst tvärbalken på varje sida av truckens ram och transmission med de sparade skruvarna. Ta bort hydraulisk domkraft.
6

Se instruktionerna och installera 4-speed växelspaken. Typisk installation börjar med att skjuta täckring och gummi torn på den nedre änden av armen, innan du sätter spaken genom överföring puckel. Installera den medföljande skruvar, klämmor och fjädrar som beskrivs i instruktionerna växelspakselementet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144395.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.