Hur kan jag lägga en måne tak på min lastbil?

Månen tak och soltak är utbytbara termer som används för att beskriva ett fönster monteras i taket på en bil. När du planerar en gör-det-själv installation moon taket finns två huvudsakliga projekt du behöver för att förbereda sig för. Först skapar öppningen i taket på din bil. Det andra är installationen av fönstret själva ramen. Läsa igenom instruktionerna som följer med ditt kit och sätta ihop delarna utanför lastbilen innan du klipper ditt hål kommer att hjälpa dig att förstå processen. Saker du behöver
Måttband
Utility kniv
Drill
Metall avbitartång
månen tak kit
Black fett penna
Krita
Drevning
Skruvmejsel

Visa fler instruktioner
1

Mät insidan headliner i din lastbil från framsidan till baksidan och sida till sida. Markera denna plats. Rikta in mallen papper headliner som medföljde måne tak kit till detta märke. Mät från hörnen av mallen på utsidan av innertaket och vrid det behövs för att se till att den är fyrkantig med taket på din bil.
2

Markera konturerna av mallen på headliner med krita. Skär headliner längs denna linje med en mattkniv, med ett nytt rakblad. Avlägsna utskuren bit av innertaket att avslöja taket på lastbilen. Mät för att hitta och markera mitten av detta område. Använd en 1/2-tums borr för att borra upp genom taket för att markera centrum.
3

Rikta taket mall som medföljde kit på detta märke. Mät från mallen till framkant och sidokanter taket och justera det som behövs för att göra det parallellt med den främre kanten av taket och centrerad på taket. Använd ett fett penna för att rita mallen på taket. Applicera maskeringstejp runt utsidan av denna linje för att skydda lacken från repor.
4

Sätt i käftarna på en plåt nibblingsmaskin i hålet i mitten av taket och skär ut från hålet till kanterna på ditt varumärke. Skär inte förbi linjen. Skär längs linjen för att ta bort metallen inuti denna översikt. Fila kanterna släta med en kvarn fil. Använd smärgelduk för den slutliga utjämningen. Ju slätare denna metall kant, desto bättre tätningen blir.
5

Ta bort maskeringstejpen från taket. Mät och markera mitten av varje sida av hålet med fett penna. Mät upp och markera mitten av varje sida av ramen av månen tak. Applicera en sträng silikon runt botten utanför kanten på din moonroof ram. Ställ in ramen i hålet och Rikta in markeringarna på sidorna av hålet med markeringarna på sidorna av ramen för att centrera den.
6

Placera ringen inuti ramen i det inre av lastbil och för in en skruv genom varje hål och gänga den delvis in i hålen i den övre ramen. Kontrollera dina varumärken för att säkerställa att ramen fortfarande är rätt placerad ovanpå taket.
7

Trimma kanterna headliner som överhängande insidan av månen takram med mattkniv. Montera en täckring på plats på undersidan av månen tak och tryck upp det för att knäppa den på plats. Installera alla skruvar och täck dem med plast trim omslag som medföljde satsen.
8

Montera glaset i ramen. Detta skiljer sig från modell till modell. Här är några tips. Ställ glaset i, gångjärnssidan först och anpassa det till framkanten innan någon annan justering. Dra åt skruvarna med en skruvmejsel för att förhindra att strippa hårdvara. Testa effekten av taket flera gånger och göra justeringar som krävs medan silikonet är fortfarande inställningen. Justera om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144393.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.