Felsökning av en 1994 Dodge RAM

De 1994 Dodge RAM tillverkades 13 år efter starten av raden av mickar började. Fordonet har en 3,9-liters motor, förare främre airbag, split framsäte, bromsar makt och bakhjulsbromsarna låsningsfria. Felsökning denna multi-purpose truck kan du se till att din bil förblir i bästa fungerande skick som möjligt. Saker du behöver
Servett
lufttrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera din motorolja. Motoroljan ska kontrolleras när motorn är avstängd och kall. Ta ur oljestickan från motorns oljetanken och torka rent med bindan. Byt käppen i behållaren och ta igen och kontrollera nivån på stickan. Oljan ska vara vid eller strax under fyllning eller översta raden av pinnen. Om oljan är vid eller under den låga linjen så ska du fylla på olja så fort som möjligt. Vid påfyllning av olja, använd en liter i taget för att vara säker på att inte överfylla oljetanken.
2

Kontrollera kylvätskenivån i kylaren. Kylvätska används för att hålla motorn från överhettning, och låg eller ingen kylvätska kan orsaka motorn och kylaren skador. Var noga med att kontrollera kylvätskan med bilen avstängd och motorn svalna. Innehållet i kylaren är trycksatta och, om den öppnas när varm, kommer trycket orsakar innehållet i kylaren att explodera utåt och orsaka allvarlig skada. Öppna kylaren och kolla om du kan se någon vätska. Om kylvätskan är för låg för att se, bör du fylla på med kylvätska så snart som möjligt. Var noga med att säkert sätta tillbaka locket på kylaren efter färdigställandet.
3

Kontrollera säkringar. Säkringarna i din Dodge RAM fungerar många saker, däribland radio, interiör och exteriör belysning och fönster. Om en säkring har gått kommer du oftast veta innan du kolla säkringsboxen. Din bruksanvisning ger dig information om att kontrollera dina säkringar inklusive bilder av säkringarna om de har blåst. Om du har felaktiga säkringar, ta bort och byta ut dem så fort som möjligt. För att kontrollera säkringarna, titta under förarsidan instrumentbrädan på golvnivå. Dra ner på dörren till säkringsboxen för att exponera säkringarna. Ta bort eventuella felaktiga säkringar och ersätta dem med nya säkringar. Byt dörren till säkringsdosan när du har ändrat eller kontrollerat säkringarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144389.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.