Felsökning av en Mazda B2000

Mazda B2000 är en tvådörrars bil först infördes 1978 och upphörde 1985. Trucken har en två-liters inline fyra motor, vilket ger en mager 59 hästkrafter. År 1982 var en diesel version av B2000 infördes. Den bästa felsökning börjar med förebyggande åtgärder. Att hålla lastbilen underhålls regelbundet kommer inte bara hjälpa till att förebygga problem, men också kan upptäcka små problem innan de förvandlas till stora sådana. Instruktioner
1

Byt olja och tillsätt färsk bensin i tanken som en del av den preliminära felsökning underhåll. Kontrollera batteriet. Titta efter korrosion på polerna, ren, om det behövs. Kontrollera anslutningarna på batteriet kontrollera att de är täta och inte har lossnat.
2

Kontrollera tändstiften. En felaktig tändstift kan orsaka att fordonet inte starta. En gnistprovare kan köpas för mindre än $ 10 från 2011. Kontrollera startapparaten. Om trucken inte startar när nyckeln vrids, sätta örat till förrätt och lyssna efter ett klick. Klicket kommer indikera startmotorn fungerar och inte orsakar problemet.
3

Kontrollera luft-och oljefilter. Båda dessa filter kan bli igensatta med tiden. Detta kommer att beröva motorn prestanda. I de mest extrema fall kan vara kopplad till motorn inte startar alls. Rengör båda filtren. Om filtren bryts då de behöver bytas ut.
4

Kontrollera bränslepumpen. Bränslepumpen levererar en konstant ström av bränsle till motorn när den behöver det. Om pumpen är trasig det inte kommer att göra detta och bilen kommer inte ens starta. Om det inte fungerar, då bränsletillförseln inte vara konsekvent. Detta kan resultera i bilens acceleration är sporadisk.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144341.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.