Hur man mäter en Membrancylinder för Air Brake Justering

Om du kör ett fordon stort nog att använda ett system för luftbroms, är det mycket viktigt att förstå hur man kan mäta rörelsen hos tryckstången i bromscylindern så att du vet när en broms justering behövs och när bromsarna är rätt inställda. Avståndet tryckstången reser in och ut ur bromskammaren, också brukar kallas en broms pod, är mätningen som behövs för att fastställa detta och kan också indikera behov av mekaniska reparationer. Saker du behöver
Air broms verktyg
Krita Måttband
Visa fler instruktioner
1

Release parkeringsbromsarna. Om dragbil och släpvagn är kopplade, engagera parkeringsbromsen på lastbilen när man mäter vagnens stötstänger och lossa släpets bromsar. Vid kontroll tryckstången mätningarna på trucken, släpp traktorns bromsar och engagera släpets bromsar att hålla traktor och släp från att rulla. Om lastbilen och släpvagnen inte är kopplad, blockera hjulen innan du fortsätter.
2

Leta bromscylindrarna på enheten. Markera kanten hos tryckstången där den lämnar kammaren med krita. Placera verktyget luftbroms på undersidan av bromsregulatorn och dra mot dig. Dra tills tryckstången hållplatser och göra ett annat varumärke med krita.
3

Håll bromsnyckeln ur bromscylindern med ena handen. Mät avståndet mellan de två kalkfläckar med måttband med andra handen. Om avståndet mellan de två varumärkena är mer än 3/4 tum, justera bromsarna om de är manuella. Om avståndet mellan markeringarna är mer än 3/4 tum och enheten använder automatiska bromsnycklar, kan de behöva repareras eller bytas ut snarare än justeras.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144307.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.