Hur startar jag en gammal Ford lastbil?

Gamla lastbilar är en välsignelse och en förbannelse. En antik Ford lastbil är enkel i sin utformning jämfört med moderna lastbilar - och det kan vara värt en hel del pengar, då återställt. Det är också ett runt tuff bil. Baksidan av gamla Ford lastbilar, är dock att de kan vara svåra att starta - särskilt för någon mer vana vid moderna fordon. Instruktioner
en Storleken och formen av stolparna och terminaler kan variera.

Öppna huven på lastbilen och lokalisera batteriet. På äldre Ford lastbilar, är batteriet oftast fram och längst till vänster sida av motorrummet. Batteriet har två inlägg med kablar som är anslutna till varje. Använd lämplig storlek skiftnyckel för att koppla bort båda kablarna från stolparna. Var noga med att inte röra den negativa kabeln, oftast svart, till det positiva inlägget.
2 Korrosion på batterier kan göra även den bästa bilen värdelös.

Rengör batteripolerna. Det finns en mängd olika metoder för att göra detta. En av de mest praktiskt, är att använda ett specialiserat verktyg som kallas ett inlägg renare. Du kan köpa ett inlägg renare från de flesta auto-delar butiker. Om du inte äger en post renare, använd en bit sandpapper, en Brillo pad, eller en stålborste.
3

Rengör kontakterna i slutet av batterikablarna. De flesta inlägg städare kommer med ett verktyg för att enkelt komma åt insidan av kabelgenomföringar. Återigen kommer sandpapper, en Brillo pad, eller stålborste fungerar så bra.
4

Anslut kablarna på stolparna. Det är viktigt att du ansluter den positiva kabeln till den positiva inlägg, och den negativa kabeln till den negativa inlägg. Underlåtenhet att göra detta kan skada dig och ditt fordon. Den positiva inlägg på batteriet brukar anges med ett plustecken och negativa med ett minustecken. Genom att pumpa gasen
5, är du levererar manuellt bränslet till motorn.

Pump gaspedalen tre gånger. När du är klar, ta bort foten från i pedalen och vrida om nyckeln. Om motorn börjar att starta upp, men går tillbaka till bara vända, stanna och upprepa steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144267.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.