Felsökning av en F-250 Truck som inte startar

Ford F-250 pickup är en stark lastbil. Den är utrustad med en åtta-cylindrig motor och finns i en mängd olika trimspacklingar. Men om det inte startar, är det bara en stark lastbil du kan inte använda. Huruvida yours har två hjul eller fyrhjulsdrift, en crew cab eller en vanlig cab, stegen för felsökning en F-250 som inte startar är densamma eftersom de grundläggande mekanismerna i lastbilen är desamma. Saker du behöver
Skiftnyckel
tändstiftsnyckel
Bränsletrycksmätare
Visa fler instruktioner
1

Rensa ut en översvämmad möjlig motor. Om du har skrivit motorn två gånger och din lastbil har inte startat, tryck på gaspedalen i golvet och vrid nyckeln till startläge. Genom att trycka på gaspedalen, kommer du stänga av bränsletillförseln och detta kommer att rensa ut överflödigt bränsle om din F-250 är översvämmad.
2

Kontrollera gasen. Lägga några liter. Om det finns ett elektriskt problem med antingen bränslemätare på instrumentbrädan eller i den sändande enheten, kommer du att få en falsk läsning på bränslemätaren men tanken kan faktiskt vara tom. Försöker starta F-250 igen när du har lagt till bränsle. Om du har faktiskt slut på bränsle, måste du slå på tändningen mellan på och av läge ett par gånger för att tillåta bränslepumpen tillräckligt med tid för att få bränsle till motorn. Dessutom kommer du att behöva starta motorn under en längre tid efter att ha kört slut på bränsle än du skulle under normala start-ups.
3

Återställ bränslepumpen avstängning switch , särskilt om trucken har fått ett plötsligt ryck, till exempel under en olycka. Detta är en av de säkerhetsfunktioner i F-250 för att förhindra bränslespill eller brand vid olyckor. För att komma åt strömbrytaren, öppnar passagerardörren och ta bort luckan. Med tändningen i avstängt läge, tryck på reset-knappen på strömbrytaren. Försök att starta om din F-250.
4

Kontrollera anslutningarna på batteripolerna för att se till att du har en bra, solid anslutning. Batteriet är i motorrummet, direkt bakom strålkastaren på förarsidan. Dra åt anslutningarna med en skiftnyckel om det behövs. Om det är överdriven korrosion på polerna, rengör det med en stålborste och försöker starta din lastbil igen.
5

Använd en tändstiftsnyckel för att ta bort alla åtta tändstift, en i taget och inspektera tips. Ett tändstift som är smutsig eller har en trasig spets kommer inte att ge tillräckligt gnista för att antända bränslet i förbränningskammaren. Vid behov, byt tändstift. Ford rekommenderar byte av tändstift varje 100.000 miles.
6

Byt bränslefiltret att säkerställa att du får tillräckligt bränsletryck. Ford rekommenderar byte av bränslefilter var 30.000 miles. Bränslefiltret är belägen i en metallcylinder på ovansidan av motorrummet. För att komma åt det, måste du ta bort plastkåpan som hålls på med två skruvar. När du har bytt bränslefilter, bifoga en bränsletrycksmätaren till bränsleledningen. Dra runt motorn och låta någon annan ta läsningen, vilket bör vara 30 till 45 PSI. Om avläsningen är lägre, har bränslepumpen misslyckats och bör bytas.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144140.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.