Vad är en 4X2 pickup?

En 2X4 pickup är helt enkelt en pickup med tvåhjulsdrift. I denna beteckning på "2" står för antalet hjul som drivs av motorn, och "4" står för det totala antalet hjul på fordonet. Fyra-hjulsdrivna och all-wheel drive fordon efterfrågas för off-road bruk, och på grund av deras förmåga att hantera väl i vinterförhållanden. Termen 4X4 används ofta i reklam och bär en upplevd känsla av seghet och kraft. Den 2X4 beteckningen används mindre ofta. Pickup Truck Alternativ

Pickup finns också i all-wheel drive (AWD) och fyrhjulsdrift (4WD eller 4X4). I både AWD och 4WD fordon, är alla fyra hjulen drivs av motorn. Skillnaden mellan de två är att 4WD omfattar låg-range utväxling, så att fordon att passera extrema off-road terräng. Vissa 4WD-system gör det möjligt för föraren att manuellt växla mellan 4WD och 2WD,. Övriga moderna känsla vägförhållanden och göra ändringen automatiskt
Traction

4WD fordon erbjuda det bästa drivningen, utan 4WD är faktiskt onödig i de flesta situationer. 4WD behövs för extrem off-road terräng, men AWD kan hantera svåra vinterförhållanden, och måttlig off-road körning. Med rätt däck och noggrann hantering, 2WD fordon kan utföra säkert i måttligt snöiga förhållanden. Tester har visat att 2WD fordon med vinterdäck på alla fyra hjulen klarar bättre än 4WD fordon utan vinterdäck. AWD och 4WD är användbar för dem som kör regelbundet under stränga vintrar förhållanden. För användning på väg och tillfällig, måttligt snöfall, bör en 2X4 pickup vara tillräcklig.
Körsträcka och pris

2x4 mickar har fördelar av bättre bränsleekonomi och lägre prissättning. AWD är näst bäst i båda dessa kategorier, och 4WD är den dyraste och minst bränsleeffektiva alternativet.
Framhjulslager Pickup Drive?

Mycket få 2X4 mickar har framhjulsdrift (FWD). FWD är norm i moderna sedaner. Det har fördelen att dra bilen framåt istället för att skjuta den, vilket minskar bakhjul medar, vikten på motorn slå ned på de drivna hjulen är en ökad dragkraft fördel. I lastbilar, men det finns andra vikt balans frågor. Drivaxeln och differentialen sätta tyngd bakom, vilket annars skulle vara för lätt. När den bakre sängen tungt lastad, å andra sidan, det tar så mycket vikt från framsidan att det skulle göra FWD mycket ineffektiv.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/144027.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.