Hur man byter packningen Sump på en 1991 Ford Ranger

Packningen på en Ford Ranger oljetråget håller oljan och trycket inuti oljetråget. Utan packningen på plats, kan motorn inte köras korrekt. Byta oljetråg packningen är ett tidskrävande arbete som kommer att ta viss erfarenhet och rätt verktyg. Inga motorkomponenter blockera oljetråget eller bultarna som fäster pannan till botten av motorn. Du kan köpa ersättare packningen och verktyg som behövs vid varje Biltema. Saker du behöver
Jack
2 pallbockar
Catch pan
Ratchet set
Rakblad
Packning självhäftande
Momentnyckel
Visa fler instruktioner

1

Lyft framsidan av Ford Ranger från marken med hjälp av en domkraft. Sänk framför Ranger på pallbockar för att stödja den medan du arbetar.
2

Placera fångsten pan under drain muttern på undersidan av Rangers oljetråget. Ta avloppet muttern och tappa ur oljan i fångsten pan.
3

Byt avloppet muttern och ta bort skruvarna från runt kanten av oljetråget med spärrfunktion set. Dra oljetråget av motorn.
4

Ta bort packningen och skrapa kanten rent med rakblad. Placera packning bindemedel runt kanten av packningen och kanten av oljetråget. Placera packningen på oljetråget, att se till att packningen är i jämnhöjd med kanten av pannan. Placera oljetråget på undersidan av motorn och dra åt bultarna till 87,2 foot-pounds, med hjälp av en momentnyckel i ett X mönster.
5

Höj ramen utanför pallbockar och ta bort dem från under ramen. Sänk Ford Ranger till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143623.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.