Hur man identifierar en 6 voltstruck

Många lastbilar som ursprungligen tillverkades som 6-volts fordon fram till 1950-talet senare omvandlade till 12-volts elsystem. En lastbil med en 6-volts generator och 6-volts startmotor kan identifieras genom delar halsetikett varje del. För att bedriva ytterligare forskning, behöver du serienummer, tillverkningsregister, delar fabrik handböcker, manualer tjänster eller servicemeddelanden. En fabrik delar expert eller bil entusiast kan hjälpa till med en fysisk inspektion av truckens motorrum, elsystem och inredning mätare konsolen och knoppar. Saker du behöver
fabriken delar manuella Kundservice manuella Kundservice bulletiner
Produktion register
serienumren
Visa fler instruktioner
1

Identifiera en 6-volts generator i lastbilen genom att placera delar taggen. Färgen på etiketten kan indikera spänning, även om detaljerna inte längre är läsbar. Till exempel använde vissa tillverkare en röd delar tagg för 6-volts lastbilar tillverkade genom mitten av 1950-talet och sedan ändras till ett grönt delar tagg för 12-volts lastbilar
2

Leta efter en 6. - volts startmotor i lastbilen genom att undersöka delar taggen. Hitta den ursprungliga taggen för att se om startmotorn är listad som 6-volts eller 12-volts. Återigen kan färgen av taggen indikerar spänningen. Metallen taggen är fäst till den ursprungliga delen. Ett artikelnummer och detaljer kan också tryckas på delen.
3

Använd serienumret och årsmodell på din bil för att söka produktionsrekord. Kontakta fordonstillverkaren och be den ursprungliga fabriken information om lastbilens spänning. Ge ett serienummer av lastbilen, generator eller startmotorn för ytterligare kontroll.
4

Forskning interiör specifikationer för 6-volts lastbilar och matcha dem till lastbilen. Dashboard rattar och mätare kan motsvara specifika märken, modeller och år av lastbilar med 6-volts eller 12-volts generatorer och startmotorer.
5

Review fabriken delar handboken för det aktuella året, gör och modell. Kontakta tillverkarens delar avdelning och fråga om bara en 6-volts generator och 6-volts startmotorn erbjöds för just denna modell. Fråga där delar taggen vanligtvis är lokaliserad.
6

Titta i servicemanualen för fordonet för att se om lastbilen året och modellen är listad som en 6-volts lastbil enbart eller om det tillverkades också som en 12-volts fordon. Vänd dig till de andra avsnitten på elsystemet, generator, generator och startmotor för detaljer och bilder. Jämför bilderna på lastbilen i fråga.
7

Hitta servicemeddelanden tryckta under åren lastbilen tillverkades. Inkludera ett år före och efter det att fordonet tillverkades. Försök att bestämma den tidigaste året lastbilen tillverkades med ett 12-volts elsystem.
8

Visit bil klubbar på nätet eller i person och tala med bil entusiaster som äger samma fordon. Om bilen entusiasten inte har svaret, be om en resurs eller remiss.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143565.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.