Min Dodge Ram Kommer inte flytta in i Overdrive

Dodge Ram lastbilar kommer lager med en överväxel, eller O /D, funktion som gör det möjligt för dem att växla mellan tre och fyra växlar. När överväxeln är avstängd, driver trucken på tre växlar, gör det möjligt att dra ut mer vikt och ge den mer makt. När överväxeln är på, fungerar trucken på fyra växlar, använder mindre ström och mindre gas. Det är ovanligt att överväxeln för att misslyckas, men om din Dodge Ram gör inte flytta in överväxeln finns det några orsaker du kan undersöka innan du tar den till en verkstad. Instruktioner
1

Vrid overdrive-funktionen genom att trycka på overdrive-knappen. Den overdrive knappen sitter under strålkastaren ratten och bredvid elspegel ratten. En ska tändas på instrumentpanelen informerar dig om att det är på. Med ljuset tänds inte nödvändigtvis indikera huruvida överväxeln verkligen fungerar som det ska, men det är ett bra första steg. Du kan prova att stänga av overdrive-funktionen på och av för att försöka få ljuset att fungera korrekt.
2

Sätt Dodge Ram i enhet och driva långsamt först, accelererar när du flyttar. Om varvtalet når 4.000 till 5.000 utan att släppa, kan detta tyda på att bilen inte skiftar in överväxeln. När overdrive-funktionen är aktiverad, bör trucken skifta på omkring 3.000 till 4.000 varv.
3

Stäng av motorn och låt den svalna. Vänd sedan lastbilen igen och påbörja samma steg igen. Om trucken inte flytta in överväxeln, kan det finnas ett problem med sensorn ansluter överväxeln i ratten panelen. Om du har installerat någon eftermarknad tillägg till lastbilen, som larm uppgradering, kan detta orsaka problem med reläet. Det är bäst att ta bilen till en verkstad och få dem att undersöka det.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143313.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.