Hur fungerar en Power Divider på en Semi Arbete ?

Den semi eller traktor - trailer lastbil motor och drivlina är komplicerade mekaniska system som syftar till att skapa den mest dragkraft . Effektdelaren är vanligt på stora lastbilar och syftar till att ge bättre dragkraft för föraren i vissa situationer . Effektdelare Funktion

effektdelare är en separat differentiell rutan som finns mellan de redan befintliga två differentiella lådor vid den bakre änden av lastbilen . Denna kan låsas och låsas upp av föraren i situationer när det finns lite eller ingen dragkraft för drivhjulen . När den är aktiverad , ger effektdelaren mer makt till de hjul som har grepp och mindre eller inget för dem som halkar .
Kraftdelare Effekter

När ingrepp , den effektdelaren låser utväxling mellan den första och andra skillnader på plats , vilket skapar ett stelt system drivlina och mer riktad effekt . Effektdelaren är liknande verkan som en differentialbroms eller ett antisladdsystem du kan se i en personbil .
Överväganden

Effektdelaren måste manövreras manuellt och endast i tider av låg dragkraft. För att lämna effektdelaren engagerade på heltid skulle resultera i trasiga axlar , strimlade redskap eller brutna förseglingar på hjulet är riktad . På grund av de extremt tunga laster som transporteras av semifinalen , effektdelaren , motorbroms och spik är viktiga verktyg för att ge ordentlig kontroll för förare .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/143111.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.