Fördelar med elektriska fläktar på lastbilar

Byta remdriven fläkt stil kylning på en konventionell lastbil motor med en elektrisk turbin-stil motor kan hjälpa till att spara motoreffekten. Så länge som den elektriska fläkten är korrekt installerad och dimensionerad för motorn, installera en elektrisk turbin fläkt på en over-the-road truck har flera fördelar jämfört med ett konventionellt remdriven systemet. Förbättrade funktioner

bi-roterande uppläggning av de flesta elektroniska fans är en stor fördel med dessa system. Den dubbelriktade roterande uppläggning innebär att motorn kan både trycka kyld luft genom motorns kylsystem och dra bort den varma luften från motorn.
Mångsidighet

är ett antal sätt fläkten kan installeras på trucken tack vare sin fyrpolig design som gör att den kan installeras antingen horisontellt eller diagonalt. Detta gör den till en användbar produkt i många olika lastbilar stilar. Dock måste vikten av lastbilen och utförandet av kylsystemet beaktas före omvandlingen. Om trucken har en vikt som är större än de begränsningar som den typ av fläkt som installeras kommer fläkten visar sig vara otillräckliga för att kyla motorn. Dessutom, om det befintliga kylsystemet resultat är mindre än adekvat, kommer den nya fläktens installationen förnekas av systemets oförmåga att kyla lastbilens motor. Så länge dessa problem ska hanteras, elektriska fläktar är mångsidig och kan installeras i många olika lastbilar.
Easy Motor betyg

Eftersom fläkten måste vara matchas upp med storleken på motorn, mest elektriska fläktar har betyg på dem som rekommenderar vilken storlek på motorn de tillräckligt kan svalna. Locket på dessa typer av fläktar är vanligen inom 450 hästkrafter, med varje storlek på motor som har sin egen fläkt klass per fläktens rating. På grund av detta, det finns en fläkt modell anges för de flesta enskilda storlekar av lastbilsmotorer.
Enkel installation

Eftersom de flesta av de fans som är installerade i en lastbils kylning systemet måste integreras in i ett antal olika lastbil designer, har den monteringsutrustning för många av enheterna en teleskopisk utformning så att fläkten för att passa i praktiskt taget alla lastbilens kylsystem. Dessutom är fläkten som används för många av de nyare lastbilar 'kylsystem komplett vid tidpunkten för köpet på grund av enkelheten i designen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142988.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.