Hur man läser ett VIN-nummer i en GMC

Decode din GMC: s Vehicle Identification Number att dechiffrera bilens specifikationer. En VIN är mer än en uppsättning av slumptal. Det är mer som en bil språk. Ännu viktigare är en bils VIN jämförbart med en human genetiska kod genom att ingen två kommer att vara densamma. Du kan lära dig var din bil är från, vilken typ av motor den har, dess tillverkare och årsmodell. Du kan lära dig allt detta och mycket mer bara från avkoda VIN. Instruktioner
1

Leta ramnumret på din GMC. Troligtvis kommer det att vara på botten av vindrutan på förarsidan. Ett annat ställe kan det vara är på motorn, kan det finnas en skylt fastsatt på motorn som har VIN stämplat på den. Om du fortfarande inte hittar VIN, kommer det att vara på en dekal stämplat på innerdörren på förarsidan.
2

Skriv VIN ner exakt så som du ser den. Dubbelkolla att se till att du har skrivit numret korrekt. En felaktig siffra kommer att stoppa dig från att kunna avkoda specifikationerna för ditt fordon.
3

Använd en dator med tillgång till Internet och besöka webbplatsen decodethis.com. Titta högst upp på sidan för där det står "Enter VIN här."
4

Ange VIN och tryck på "Decode". Scrolla ner på sidan för att läsa alla specifikationerna för din GMC fordon.
5

första tecknet i VIN representera landet din GMC är från. Eftersom GMC är en amerikansk bil, kommer det första tecknet vara antingen en 1 eller en 4. Om det råkar vara från Kanada, bör det första tecknet vara en 2. Det andra tecknet representerar tillverkaren. Det bör vara en G för General Motors. Det kommer att bli en 7 för GM Canada. Det tredje tecknet representerar fordonstypen. Tecken fyra till åtta är Vehicle Descriptor avsnitt eller VDS. VDS beskriver bilens egenskaper, såsom motor, kroppstyp, modell och serie. Den nionde tecknet kallas kontrollsiffra och den används för att kontrollera VIN noggrannhet. Detta tecken är att säkerställa att inga två fordon kommer att ha samma VIN. Den tionde tecknet identifierar årsmodell. Den elfte tecknet identifierar bilens monteringsfabrik. Tecken 12 till 17 är efter tillverkare bruk och de är kända som Vehicle Identifier avsnitt. Dessa tecken hjälper tillverkaren identifiera fordonet som det rullar av monteringsbandet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142733.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.