Ford Power Stroke Diesel motorproblem

Ford Motor Company har använt Power Stroke dieselmotorer i sina tunga lastbilar pickup sedan 1982 . Ursprungligen tillverkas av International Harvester och nu av Navistar , var den 6,0 - liters V8 som säljs 2003 till 2007 problem - plågat , presentera ägare med olika motorproblem . Bakgrund

Infördes 2003 , erbjöd den 6,0 - liters turbodiesel V8 mer kraft och lägre utsläpp än den 7,3 - litersmotorn den ersatte . Denna motor har en effekt på 325 hästkrafter och 570 foot- pounds av vridmoment och presenterade ett avgassystem avgasåterföring .

Problem med 6,0 - liters V8 turbodiesel
Problem Lastbilar isoleras till 2003 och 2004 lastbilar . Det största problemet har varit skyllas på en högtrycks- bränsle - insprutningssystem som utvecklats av Navistar som använder både en oljepump och elektronik till makten motorn . Konsumentklagomål av bränsleinsprutning eller turboladdare misslyckande var vanligt med andra ägare klagar oljeläckage , felaktiga sensorer, dåliga datorer och recirkulation problem ventil . En stor redesign släpptes i slutet av 2004 har visat att senare versioner av denna motor är mer tillförlitliga , enligt Autoweek .
Garanti

Ford spenderar hundratals miljoner dollar på garantin arbete för att åtgärda problem som beskrivs i 77 företag teknisk service bulletiner . Berörda fordon omfattas av en femårig , 100.000 mil garanti .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142497.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.