Typer av Truck Box Covers

Lastbil rutan täcker, mer känd som överkast, skydda innehållet i sängen från vind och regn. De används också som ett medel för säkerhet från tjuvar. Många människor vet också dessa luckor genom sitt franska namn, tonneau omfattar, betyder "bakre sittplatser." De finns i olika typer, inklusive hårda pärmar och mjuka. Vissa är lättare att installera, medan andra kräver att borra hål i fordonet. De flesta kommer med en garanti, men detta kommer att variera beroende på varje omslag, liksom priset. Hårda pärmar

hårda pärmar är oftast gjorda av glasfiber, aluminium eller hårdplast. De finns i en-, två-och tredelade modellerna och ofta färgade samma som lastbilen själv. En av deras viktigaste fördelarna är att de flesta har en låsmekanism som används för att skydda last mot stöld och är mycket mer hållbara än någon annan typ av täckning. Dock måste denna typ av lock monteras med en ram som fästs på lastbilens sängens med skruvar. Ett stycke modellerna öppnas bakifrån med en hydraulisk arm, medan andra motiv öppen från sidan eller baksidan av sängen. Addera Mjuk och roll-up Covers

Mjuka omslag och roll-up lock, men inte lika flott som hårda pärmar, är i allmänhet gjorda av vinyl eller väv som är ganska tålig. De kan komma som snap-on skal, med en snap konstruktion för att fästa locket på sängramen, eller med ett tyg krok-och-loop fäste. Den största skillnaden är att med Snap-on fodralet, måste ett snäpp bar bifogas sängramen. En fördel är att dessa tillåter användaren att snäppa loss och avslöja bara en del av flaket, endast exponera vissa föremål för regn eller snö. Fast de är inte så dyrt som hårda pärmar, de kan också vara mindre tålig.
Retractable Covers

Retractable omslagen är nyare på marknaden. De erbjuder en elegant utseende, men är dyrare än andra typer av omslag. Vanligen tillverkade av aluminium och målade med en beständig pulverlackfinish, rullar de upp i en behållare på framsidan av lastbilens flak. Även om de är lätta att använda, är en av nackdelarna att kapseln på framsidan av sängen tar upp ett litet område, vilket orsakar en förlust av utrymme.

De kommer med en glidande mekanism längs skenor fastspända på toppen av rälsen lastbil låda. Locket har i allmänhet en fjäderspänning till stöd med att öppna och stänga den. En låsmekanism kan också tillsättas av säkerhetsskäl mot tjuvar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142466.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.