Hur man klättra i en lastbilshytt

Att arbeta i och kring tunga fordon som lastbilar innebär många utmaningar för din personliga säkerhet. Något så enkelt som att skriva in eller ut ur en cab lastbil traktor kan vara farligt om man inte gör det ordentligt. Även veteran förare kan drabbas av skador om de blir slarviga. Instruktioner
1

Approach hytten. Innan du ens börjar att få in det, ögongloben de fotfästen eller steg. Se till att de inte är smutsiga eller fet. På vintern, kontrollera att de är fria från is eller snö. Stepping på hala underlag kan leda till att du halkar och faller.
2

Använd trepunktsställning. Har minst tre kontaktpunkter mellan dig och ditt fordon.
3

Ange använda både händer och en fot, eller både fötter och en hand. Till exempel, in i hytten med ena foten på marken och en på lastbilens fotfäste eller nedersta trappsteget. Upprätta den tredje punkten i kontakt med ett fast grepp om handtaget på hyttens utsida.
4

När du höjer en fot från marken, greppa handtag innanför dörren med den lediga handen. Upprätta tre kontaktpunkter med en fot på ett steg, en hand greppar handtaget innanför dörren och den andra handen griper handtag på hyttens utsida.
5

När du har en fot på översta steget, placera din andra foten på samma steg eller på truckens brädan. Fortsätt att gripa minst ett handtag att hålla tre kontaktpunkter tills du har placerat båda fötterna på truckens brädan. När du är tryggt och säkert inne i hytten, kan du släpper handtaget.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142224.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.