1978 Chevrolet 454 Specifikationer

General Motors (GM) producerade 454 motor från 1970 till 2001. GM använde initialt 454 big block Chevy (BBC) i Chevrolet s högpresterande och full-size personbilar och sedan lagt till det som en motor alternativ i 1973 och senare Chevrolet och GMC lastbilar. GM utvecklade varianter av BBC kallas Mark IV, Gen V och Gen VI. Den 1978 454, en medlem av Mark IV BBC serie motorer, fanns inte tillgänglig i personbilar. Motorblock Design

Original utformades i början av 1960-talet, var alla big block Chevy motorer baserade på en åtta-cylindrig, 90-graders V-konfiguration. Med undantag för aluminium ZL-1 motor, har motorblock av gjutjärn och stål som används cylinderloppet ärmar. Chevy producerade 1978 454 block med både två-och fyra-bult viktigaste mössor. Förskjutning skett via en 4-tums vevaxel stroke och en 4,25-tums diameter cylinderloppet. Cylinderraderna centrerade hålen på en 4,84-tums mellanrum. Vevaxlar införlivats antingen gjutjärn eller smitt stål, med fem huvudsakliga lagertapparna. På grund av den långa vevaxel slaglängd, monterade GM ingenjörer externt balanserad harmonisk balansblock och svänghjul till motorerna. De vevstakarna var gjorda av smitt stål, och kolvarna var låg komprimering cast-aluminium design. Kamaxeln bostäder var belägen i blocket längs en centrumlinje direkt ovanför vevaxeln.
Cylinderhuvuden, intag och Cam

skillnad från sina tidigare högpresterande 454 motorer, Chevy utformat 1978 motor för lastbilar applikationer med ett mål av låg prestanda och hög-vridmoment. Tidigare högpresterande motorer använde huvuden med rektangulära intag hamnar med stora intag volymer och diametrar ventil. Lastbilen 454 används mindre ovala port-formade insugsportarna med små ventiler som främjade låga varv per minut (rpm) effekt och vridmoment i stället för "all-out" high rpm hästkrafter. Kamaxeln var en hydraulisk platt-lyftare, låg-lift, kortvariga design som bättre vridmoment vid ett lägre varvtalsregister än prestanda grinds. Induktion systemet bestod av en gjutjärn låga insugningsröret och en spread-bore Rochester Quadrajet fyra-FAT förgasare.
Uteffekt

mitten till slutet av 1970-talet såg några av de lägst rankade motorer i historien på grund av skärpta utsläppskrav och lägre kvoter komprimering. Den 454 motor produceras cirka 230 hästkrafter och 360 mul-lbs. av vridmoment.
Förbättringar

Många av dessa lågpresterande motorer möjliggör uppgraderingar och modifieringar för prestanda applikationer med eftermarknaden delar. Genom ett noggrant urval av komponenter, har många bil entusiaster byggt 454s som producerar uteffekter närmar 600 hästkrafter eller mer.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142133.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.