Hur man läser Dodge Pickup VIN-nummer

Dodge pickup lastbilar tillverkade sedan 1981 har ett 17-tecken VIN (chassinumret). Positionen för varje tecken i VIN bestämmer dess bruk. De första tre tecknen, tillsammans med den nionde och 10: e, använd samma koder för alla bilar som tillverkas var som helst i världen. För resten av karaktärerna använder Dodge sina egna specifika koder för kroppstyper, kropp stil och storlekar motor. Exakta koden betydelser ändras från år till år, men positionerna inte. Instruktioner
1

Decode landet, märke och modell från de tre första siffrorna. Den första siffran representerar landet, med "1" betyder att USA och andra tecken för andra länder. Den andra siffran står Chrysler Corp med olika karaktärer, beroende på år, och den tredje siffran betyder "Dodge", ofta representerade med en "7."
2

Decode särdrag själva fordonet med en VIN-avkodare. Den fjärde siffran representerar vikten rating för Dodge lastbilar, den femte, hytten, chassi eller drivlina (två eller fyrhjulsdrift), den sjätte, den serien (t.ex. Dakota), den sjunde, den kroppstyp (två eller . fyrdörrars) och den åttonde, motortyp och storlek
3

Decode året från den 10: e tecknet, vilket kan vara brev från "A" till "Z" - minus "I", "O" och "Q" - eller siffror "0" till "9". Antalet koder cykel var 30 år. Figur nionde tecken med en särskild algoritm eller formel för att kontrollera mot bedrägerier. Den 11: e siffran namn monteringsfabriken. Läs resten av tecknen för den sekvens från vilken Dodge lastbilen kom av monteringsbandet.
4

Kopiera VIN i en online automatisk avkodare för en beskrivning av din Dodge lastbil. Decodethis och VINquery erbjuder VIN rapporter från utan kostnad upp till $ 1,90. Ange VIN i utrymmet proviced, klicka på posten länken, sedan visa alternativen. Båda webbplatser erbjuder andra varor eller länkar till webbplatser för att köpa rapporter fordon historia.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/142100.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.