Hur man byter en Chevy 1500 Generator

Oavsett vilken Chevrolet 1500 lastbil du kör, är generatorn en integrerad del av det elektriska systemet. Eftersom generatorn som håller batteriet laddat och strömmen som flyter genom de olika elektriska system i trucken, är det lätt att märka när generatorn börjar att gå dåligt. Det första tecknet är ett batteri som slutar ladda. När du har fastställt att generatorn behöver bytas, måste du ta bort den gamla och installera en ny för att hålla batteriet laddat och din 1500 på vägen. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Tänger
platt skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Park din Chevy 1500 i en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Stäng av motorn och låt den svalna innan du öppnar motorhuven på lastbilen. Leta efter Serpentine belt diagrammet på motorhuven på lastbilen eller på kylaren höljeskydd. Använd bilden för att lokalisera spännarremskivan att du måste släppa för att glida bort remmen från generatorn före avlägsnande. Koppla bort batteriet leder med en tång och ställ dem åt sidan.
2

Hitta spännarremskivan längs banan av serpentin bältet och placera en hylsa över änden av bulten som sticker ut av sidan av remskivan. Fäst spärr till uttaget och koppla belåning i den riktning som anges på bandet diagram över din 1500 lastbil. Vänta på remskivan till fullo frigöra och skjut remmen från spännarremskivan med platt skruvmejsel. Släpp spännaren och skjut serpentin remmen från generatorn remskiva.
3

Lossa kablaget på generatorn med platt skruvmejsel och ta bort alla kablar som går till generatorn . Använd Ratchet och en socket för att lossa och ta bort bultarna som håller generatorn på plats. Ta generatorn.
4

vända processen att installera den nya generatorn. Placera den nya generatorn på plats och skruva åt bultarna på plats. Dra dem med uttaget och ersätta alla kablar till generatorn. Skjut Serpentine belt över änden av remskivan på generatorn, och justera spännarremskivan som förut. Skjut Serpentine belt över spännarremskivan med skruvmejseln och långsamt låta den komma på plats igen. Ta dina verktyg, anslut batterikablarna och starta bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141702.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.