Hur till Öka det bränsle körsträcka på en 1996 Ford Explorer

Infördes 1990, är ​​Explorer en populär mid-size SUV tillverkad av Ford Motor Company. Den 1996 Ford Explorer finns i 12 olika modeller, men alla av dem kommer med en 4,0-liters V6-motor med en 4-växlad automatlåda som standard. Ford erbjuder också en 5,0-liters V8-motor och 4-växlad uppgraderingar överföring på vissa modeller. Körsträcka klokt, 1996 6-cylindriga Explorer genomsnitt 13 miles per gallon (mpg) i staden och 19 mpg på motorvägen. Självklart är SUV inte den mest bränsleeffektiva fordon på vägen. Misströsta inte om du äger en 1996 Explorer, det finns vissa steg du tar för att spara pengar på gas pump. Instruktioner
1

Kontrollera din luftflöde. Den 1996 Explorer är en mycket pålitlig bil övergripande men var känd för att ha problem med sin Mass Air Flow (MAF) sensor. Din MAF-sensor kan behöva rengöras. Sensorn känner av mängden luft som krävs för motorn och bestämmer korrekt mängd bränsle som krävs för att driva motorn. Om sensorn är smutsig kan det leda till felaktiga avläsningar.
2

Se till att du hänga med underhåll. Lite saker som igensatt olja eller bränslefilter, läckande insprutare, felaktig kylvätska eller smutsig olja kan göra en stor skillnad. Byt olja vid behov. Ford rekommenderar att du använder SAE 5W-30 olja - andra kvaliteter kan påverka bränsleeffektivitet. Federal Trade Commission (FTC) hävdar att en väl trimmad motor kan förbättra bränsle körsträcka i genomsnitt 4 procent.
3

Kontrollera din katalysatorn fungerar. Den 1996 Explorer var känd för att ha ett petiga katalysator. Ibland katalysatorn kan bli igensatta. Om detta händer din motor arbetar hårdare för att bli av avgaser. Om du hör en skrällande ljud när du rev ​​du motorn, kan du ha en igensatt omvandlare.
4

Håll uppblåst. Kontrollera lufttrycket i däcken och se till att de är ordentligt pumpade. Under-pumpade däck kan orsaka rullmotstånd. Enligt US Department of Energy (DOE) ordentligt pumpade däck kan förbättra din ekonomi med 3,3 procent. Kontrollera dina däck varje månad.
5

Ge upp aggressiv körning. Sätt stopp för "Jackrabbit" startar, särskilt vid körning i stan. Denna snabba start och stopp stil kommer att kosta dig på bensinstationen. Kom ihåg att din Explorer är ett tyngre fordon, som inte var gjord för att "sköt" på green-svarvning trafikljus.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141624.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.