Hur installerar jag en 1972 Chevy Kärna Pickup Heater?

En värmare kärna är en liten, aluminium apparat som ger insidan av din lastbil med värme. Hot radiator kylvätska pumpas genom det, genererar värme som överförs till din hytt när du drar värmaren spaken. Värmeelementet i vissa fordon kan vara mycket svårt, om inte omöjligt, att byta utan att ta den till en professionell mekaniker. Lyckligtvis, i en 1972 Chevrolet pickup, placeras den i en lätt att nå plats under huven, vilket gör installationen en uppgift som den genomsnittliga lastbilen ägaren kan åstadkomma. Saker du behöver
skruvmejsel
7/16-inch ratchet
stjärnskruvmejsel
Bucket
Handskar
Kylarvätska
Visa fler instruktioner

1

Låt trucken stå över natten för att se till att motorn och kylvätskan är helt svalnat. Du kan dåligt skålla huden arbetar med avkylningsvätska.
2

Öppna huven och leta reda på värmeelementet. Det är på baksidan av motorrummet, monterad på brandväggen ansluten till hytten på passagerarsidan, med två smala svarta slangar mellan den och motorn. Addera 3

Lossa och ta bort alla bultar förbinder locket värmeelementet, med Ratchet och stjärnskruvmejsel. Det finns fem bultar och två skruvar. Placera dem på ett säkert ställe och komma ihåg var de kom ifrån.
4

Placera skopan under lastbilen, direkt under värmeelementet. Lossa klämmorna på slangarna som är anslutna till värmeelementet, med platt skruvmejsel. Dra slangarna bort en i taget och peka dem i hinken för att fånga kylvätska som spiller. Placera dem åt sidan, uppåt, för att inte förlora alltför kylvätska. Kom ihåg vilken slang gick till toppen och som till botten av värmeelementet.
5

Dra facket värmeelementet upp och bort från hytten väggen. Ta bort de två skruvarna i toppen och botten av värmeelementet och dra ut den från baksidan av facket. Ställ den åt sidan. Kylvätska kommer att hälla ur värmeelementet, så se till att hålla den över hinken. Bära handskar, dra eventuellt skräp, såsom löv och pinnar, ut ur facket.
6

Sätt den nya värmeelementet på samma plats som den gamla. Byt ut skruvarna och slangar, dra åt slangklämmorna och ersätta bultarna din borttagna. Ta bort kylarlocket och fyll kylaren till toppen för att kompensera för förlorade kylvätska. Sätt tillbaka locket, starta bilen och titta på slangarna för att se till att de inte läcker. Om de är, dra åt klämmorna på slangarna ännu mer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141594.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.