Georgia DOT Lätt lastbil förordningar

Som en fordonsklass, lätta lastbilar är lastbilar som kan bära en nyttolast på 4000 pounds. Fordon i denna klass omfattar pickup lastbilar, lätta lastbilar box och några skåpbilar. Eftersom lastkapacitet och fordonets storlek varierar kraftigt, tillverkare ränta lastbilar med en totalvikt (GVWR), vilket motsvarar den maximala belastningen en lastbil kan dra, inklusive passagerare, last och bränsle. Någon lätt lastbil med en GVWR av 10,001 pounds eller mer kan regleras av Department of Transportation (DOT) i Georgien. Personligt bruk

Lätta lastbilar med en GVWR över 10,000 pounds kan drivas privat i ett icke-kommersiellt bruk utan behov av reglering eller licensiering utöver normala krav passagerarfordon. Fordon med en GVWR över 26,000 pounds kräver en kommersiell körkort för att fungera, även om det är osannolikt någon lätt lastbil på marknaden kommer att överstiga det tröskelvärde.
Kommersiell användning

Även skåpbilar och lastbilar pickup med en GVWR av mer än 10.000 pounds regleras av Georgia Department of Transportation och den federala Department of Transportation, om de används av ett företag eller ideell organisation. Georgia klassificerar dessa fordon som lastbilar och underkastar dem DOT transportreglerna. Det är onödigt för förarna att få en CDL köra kommersiellt lätta lastbilar inte deras GVWR överstiger 26,000 pounds.
USDOT Number

Alla lätta lastbilar som drivs som kommersiella fordon krävs för att säkra ett USDOT nummer från Förenta staternas Department of Transportation. Detta nummer används för att identifiera fordonet och granska ett bolag för säkerhets-och andra myndighetskrav. Även om vissa stater inte kräver lastbilar inblandade endast i inomstatliga handel för att registrera och få en USDOT nummer, kräver Georgia alla kommersiella lätta lastbilar för att registrera sig hos US Department of Transportation. Addera läkarundersökning

Förare som verkar i en kommersiell miljö behöver inte skaffa en kommersiell körkort om köra en lätt lastbil med en GVWR mellan 10.001 och 26.001. Federal CDL krav kräver drivrutiner för att rensa en vartannat läkarundersökning tillämpas på dessa förare. Undersökningen skärmar drivrutiner för förhållanden som kan inverka negativt på deras förmåga att säkert köra ett stort fordon, inklusive blodtryck, kranskärlssjukdom, epilepsi, diabetes och fysiska funktionshinder som stör driften av en lastbil kontroller.

Öppettider service förordningar

Georgien kräver sina yrkesförare att följa timmar-of-service-förordningar som anges för bärare av kommersiella körkort. Dessa regler begränsar drivrutiner till 11 timmar i följd körning eller en 14-timmars skift med högst 11 timmar bakom ratten. När de når det högsta antalet i tjänsten, kan föraren inte använda ett kommersiellt fordon tills de får 10 timmars sammanhängande vila.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141313.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.