Hur dubbelkoppling Big Rigs

Heavy-duty traktor-långtradare (ofta kallade "stora plattformar" eller "halvfabrikat") har osynkroniserade växellådor att bättre möta den enorma belastning de distanser. Växeln kuggar i en personbil är synkroniserade eller lutar lätt rada upp när man går från en växel till en annan. I en traktor-trailer växellåda, de redskap kuggar inte automatiskt rada upp för att glida in i växeln. Dubbla clutching krävs för att matcha motorhastigheten med hastigheten på drivaxeln. Saker du behöver
traktor-trailer lastbil
Visa fler instruktioner
1

Trampa ned kopplingspedalen och trycka växelspaken i neutralläge. Detta gör det möjligt för motorn att köra fritt för en stund och att matcha den hastighet som drivaxeln roterar.
2

Släpp kopplingspedalen och blick på varvräknaren (det oftast ligger bredvid hastighetsmätaren och mäter motorvarvtalet i varv per minut eller rpm). Vissa tachs har markeringar som visar den föreslagna RPM för att flytta in i varje växel. Kvar i neutralläge tills varvtalet når det föreslagna RPM. Varje motor är olika, och alla har specifika RPM krav.
3

Trampa ner kopplingen igen och tryck växelspaken i nästa växel. Överföringen ska flyttas lätt med ingen crunch eller ljud clunk. Om den inte flyttas lätt, är motorns varvtal och hastigheter axel matchar inte. Trampa ner kopplingen igen och antingen låta motorvarvet bromsa eller öka motorvarvtalet genom att knacka försiktigt på gaspedalen tills lastbilen går in i nästa växel smidigt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/trucks/141309.html

Previous:
Next:

lastbilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.